Ελλάδα

Ο Χασάν Μάρτιν και οι… άλλοι που σκέφτεται ο Ολυμπιακός

Ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού είναι ο 24χρονος σέντερ της Μπουντούτσνοστ, Χασάν Μάρτιν, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την πανδημία. Σκέψεις για Λορέντζο Μπράουν και Λάνγκστον Χολ για τα γκαρντ.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει «παγώσει» όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι ομάδες δεν καταστρώνουν κάποια πλάνα για τον σχεδιασμό τους ενόψει της νέας σεζόν. Μία από αυτές είναι ο Ολυμπιακός.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, εδώ και περίπου ένα μήνα που δεν υπάρχουν παιχνίδια και προπονήσεις, παρακολουθεί συνεχώς παίκτες και έχει σε συνεργασία με την διοίκηση τις πρώτες διερευνητικές επαφές με αυτούς που ενδιαφέρουν για το ρόστερ της νέας σεζόν. Ένας εξ’ αυτών, όπως επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ, είναι ο Χασάν Μάρτιν της Μπουντούτσνοστ, ο οποίος είναι ψηλά στη λίστα για τη θέση του σέντερ που θα πλαισιώσει τον Οκτάβιους Έλις, λόγω της σχεδόν βέβαιης αποχώρησης του Νίκολα Μιλουτίνοφ για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο 24χρονος ύψους 2.01μ. undersized σέντερ, υπήρχε στο μικροσκόπιο της ομάδας εδώ και μήνες, όμως η παρακολούθησή του εντατικοποιήθηκε από τον Ιανουάριο και έπειτα, οπότε και ανέλαβε ο 54χρονος προπονητής ξανά την τεχνική ηγεσία. Αγωνιζόμενος -μετά από μία σεζόν στην Γερμανία με την Μπαϊρόιτ- στο Μαυροβούνιο με τη Μπουντούτσονστ, ο Αμερικανός παίκτης έδειξε μεγάλο μέρος του ανερχόμενου ταλέντου και τον ικανοτήτων του. Σε εννέα αγώνες στο Eurocup, είχε μέσο όρο 13,6 πόντους με 68% στα δίποντα, 8 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ, 1.2 κλεψίματα, 1.7 μπλοκ και 19.4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 26’:43’’ συμμετοχής ανά παιχνίδι. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλει ο προπονητής του Ολυμπιακού, καθώς είναι καλός αμυντικός στις αλλαγές, στα χεντς άουτ και πάνω από τη στεφάνη, βάζει τη μπάλα με ευκολία στο καλάθι από πικ εν ρολ και όχι μόνο και είναι πολύ αθλητικός.

Αδυναμία του είναι το κακό ποσοστό στις βολές και ότι δεν έχει παιχνίδι με πλάτη, όμως δεδομένα έχει περιθώρια βελτίωσης, ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο του προπονητή και με βάση το ότι και ο ίδιος επιθυμεί να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και έχει λογικό κασέ, φαντάζει ως επιλογή που έχει προκριθεί. Εξελίξεις, αναμένεται να υπάρξουν μόλις θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και οι νέας συνθήκες που θα διαμορφωθούν από τον κορωνοϊό, καθώς όπως είναι λογικό, τίποτα δεν τελειώνει με κανέναν παίκτη στην παρούσα φάση, που δεν ξέρουμε τι… ξημερώνει. Πληροφορίες αναφέρουν πως αν αποκτηθεί τελικά ο Μάρτιν, η φροντ λάιν θα πλαισιωθεί και με έναν πάουερ φόργουορντ ο οποίος ίσως να μπορεί να πατάει και στο «5», με τον Άλεξ Πόιθρες της Γαλατάσαραϊ να είναι πάντα στο… μικροσκόπιο.

«Φάκελος» γκαρντ

Ασφαλώς, ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να ενισχύσει την περιφέρειά του εντελώς διαφορετικά απ’ ότι τα τελευταία χρόνια, με τον Κώστα Σλούκα να αποτελεί τον διακαή πόθο προπονητή και διοίκησης. Για την ώρα, ο διεθνής γκαρντ έχει συμβόλαιο με την Φενέρμπαχτσε και η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη. Έχει οψιόν να αποχωρήσει με ένα σημαντικό ποσό, και υπάρχουν πληροφορίες πως έχει αποφασίσει να το πράξει, ανάλογα τι θα συμβεί και με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι», κινούνται μεθοδικά και αθόρυβα για την περίπτωση του πρώην παίκτη τους, ο οποίος ασφαλώς και θα έχει προτάσεις και από άλλες ομάδες, όμως φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στον επαναπατρισμό του.

Επαναλαμβάνουμε πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίπτωση που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Αυτό που φαντάζει βέβαιο, είναι πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας, εκτός από τον βασικό του πλέι μέικερ που θέλει να είναι από το… πάνω ράφι, θέλει να προσθέσει στο ρόστερ έναν ακόμα αξιόλογο γκαρντ. Στην λίστα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπάρχουν ο Λορέντζο Μπράουν του Ερυθρού Αστέρα, ο Λάνγκστον Χολ του Προμηθέα Πάτρας, ενώ υπό προϋποθέσεις, μπορεί να απασχολήσει ο Μαρκ Φόστερ της Χάποελ Χολόν.

Μένει να δούμε, αν οι συνθήκες με τον κορωνοϊό (χορηγίες, έσοδα κλπ.) και οι εξελίξεις στην Ευρωλίγκα, θα επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να προχωρήσει απρόσκοπτα στον σχεδιασμό του για την ενίσχυση της ομάδας και την στελέχωσή της τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x