Euroleague

Οι Αμερικανοί στην «εξίσωση» του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη να βάλει στο παιχνίδι του έναν από τους Αμερικανούς του και φάνηκε ξεκάθαρα στο δεύτερο ματς με τη Ζαλγκίρις. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το 1-1 στην σειρά με την Ζαλγκλίρις και καλείται να πάει στο Κάουνας για να ανακτήσει το πλεονέκτημα της έδρας. Αφού ζητήσουμε την άδεια του καλού συνάδελφου και φίλου, Νίκου Ζέρβα να ξαναμπούμε στα χωράφια του θ’ ασχοληθούμε και σήμερα με τον μπασκετικό Ολυμπιακό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν δύσκολο για τους ερυθρόλευκους. Πολύ δύσκολο για την ακρίβεια για δύο λόγους. Πρώτα απ’ όλα για τα προβλήματα τραυματισμών που είχε ν’ αντιμετωπίσει η ομάδα του λιμανιού και δεύτερον για την άνεση με την οποία κατέβηκε η Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ. Οι Λιθουανοί είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν από το πρώτο ματς και πήγαιναν χωρίς άγχος για να κάνουν το 2-0.

Ο Ολυμπιακός όμως απέδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι και ο καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη των πειραιωτών ήταν η θέληση που έδειξαν οι παίκτες. Μια θέληση που φάνηκε περίτρανα στην απόφαση του Παπανικολάου, του Μπόγρη και του Στρέλνιεκς να παίξουν στο χθεσινό ματς.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να κάνει το 1-1 και το ζητούμενο πλέον για τους ερυθρόλευκους είναι ν’ ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας, πετυχαίνοντας μια νίκη στο Κάουνας. Το ιδανικό βέβαια θα είναι να τελειώσει την σειρά ο Ολυμπιακός στην Λιθουανία αλλά πρώτα απ’ όλα το θέμα είναι να πάρει μια νίκη στα δύο παιχνίδια.

Αυτό που φάνηκε πεντακάθαρα στο χθεσινό παιχνίδι είναι πόσο μεγάλη σημασία έχει για τον Ολυμπιακό να βάλει στο παιχνίδι του έναν τουλάχιστον από τους Αμερικανούς του. Έναν παίκτη που να μπορεί να κάνει την διαφορά και να μην…παρακολουθεί απλά το παιχνίδι. Με τους Πρίντεζη, Παπανικολάου, Τιλί και Στρέλνιεκς να είναι τραυματίες ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τους Αμερικανούς του. Κι αυτό φάνηκε από την απόδοση του ΜακΛιν στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Τόμπσον ήταν εκτός 12άδας, ο Ρόμπερτς κινήθηκε (ξανά) σε ρηχά νερά αλλά τουλάχιστον έκανε την εμφάνιση του στην σειρά ο ΜακΛιν. Ο Αμερικανός έκανε την διαφορά για τον Ολυμπιακό και η εμφάνιση του ήταν το μεγάλο κέρδος για τους ερυθρόλευκους. Με τον Μιλουτίνοφ εκτός αγώνων οι πειραιώτες έχουν ανάγκη τον καλό ΜακΛιν, ειδικά τώρα που ο Πρίντεζης και ο Τιλί δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τα αναμενόμενα.

Αν ο ΜακΛιν είναι σε εξίσου καλή κατάσταση στα δύο παιχνίδια στο Κάουνας, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν πολλές πιθανότητες να πετύχουν τον στόχο τους. Ο ρόλος του Αμερικανού είναι πλέον κομβικός μετά τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ. Και είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι ο ΜακΛιν έδειξε ότι καταλαβαίνει πως πρέπει να ανεβάσει «στροφές». Το ζητούμενο πλέον είναι να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και είναι σε θέση να τα καταφέρει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x