Euroleague

Οι απίστευτοι αριθμοί του Λάσο με Ρεάλ

Ο Πάμπλο Λάσο έχει να παρουσιάσει τίτλους και νίκες που θα ζήλευαν οι περισσότεροι προπονητές.

Το όνομα του Πάμπλο Λάσο ουδέποτε συγκαταλεγόταν τα τελευταία χρόνια στη συζήτηση για τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι τον υποτιμούσαν, θεωρώντας τον από απλώς έναν καλό διαχειριστεί μέχρι και έναν ανεπαρκή κόουτς. Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας χθες βράδυ αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση. Όμως δεν θα έπρεπε να περιμένουμε το Βελιγράδι για να αναγνωρίσουμε την αξία του…

Ο Πάμπλο Λάσο συμπλήρωσε με το χθεσινό τρόπαιο τα 14 από τα 28 που έχει διεκδικήσει στα επτά χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της Ρεάλ, ενώ έχει λάβει μέρος και σε συνολικά 20 τελικούς. Ο 50χρονος τεχνικός έχει οδηγήσει από τον πάγκο τη «βασίλισσα» σε δύο Ευρωλίγκες, τρία πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα, τρία Σούπερ Καπ και ένα Διηπειρωτικό. Είναι ενδεικτικό πως στις 25 σεζόν πριν να αναλάβει ο Λάσο, από το 1986 μέχρι το 2011, η Ρεάλ είχε κατακτήσει έναν λιγότερο τίτλο σε σχέση με την επταετία που ακολούθησε, ήτοι 13, ενώ μπορούσε να διεκδικήσει συνολικά 85 τρόπαια!

Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Ο Λάσο έχει καθίσει στον πάγκο της Ρεάλ σε 533 ματς μετρώντας 410 νίκες, δηλαδή ποσοστό επιτυχίας 76,9%. Φέτος έχει ήδη 56 νίκες σε 73 αγώνες (76,%). Επίσης, είναι δεύτερος προπονητής σε ευρωπαϊκές νίκες στην ιστορία του συλλόγου με 144, δύο μόλις λιγότερες από τον Λόλο Σάινθ (146) και πολύ μπροστά από τον τρίτο Πέδρο Φεράντιθ (97).

Δείτε τις επιδόσεις του Λάσο όπως καταγράφονται από τον σχετικό πίνακα της As:
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x