Γενικά

Οι Έλληνες ψήφισαν: «Οι ομάδες πρέπει να αφήσουν τους παίκτες να παίξουν στις εθνικές τους»

Ο αγγλικός κολοσσός δημοσκοπήσεων SMG διενήργησε και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ενός πολύ σημαντικού γκάλοπ με αφορμή την κόντρα με φόντο τις εθνικές ομάδες μπάσκετ.

Η έρευνα έγινε σε τρεις διαφορετικές χώρες, κι ανάμεσά τους η Ελλάδα, καθώς θεωρείται μία πολύ σημαντική αγορά και σπουδαία μπασκετική παράδοση, όσο και γνώση.

Οι πολίτες-φίλαθλοι των τριών χωρών, απαντώντας σε μία σειρά από ερωτήσεις υπογράμμισαν τη σημασία των εθνικών ομάδων, υποστηρίζοντας ότι η εθνική ομάδα θα πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα των αθλητών και πως οι ομάδες εχουν καθήκον κάθε φορά να επιτρέπουν στους παίκτες να αγωνιστούν με αυτή.

Αυτά είναι συνοπτικά τα βασικά συμπεράσματα στο γκάλοπ που συμμετείχαν 1000 πολίτες-φίλαθλοι από κάθε διαφορετική χώρα.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έρχονται σε μία περίοδο που το ευρωπαϊκό μπάσκετ αντιμετωπίζει μία σοβαρή κρίση με την διαθεσιμότητα των παικτών για τις Εθνικές ομάδες ενόψει των Παραθύρων για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία προκάλεσε και την έρευνα της SMG.

Στην Ελλάδα, τα νούμερα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά:

- Το 75% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την άποψη ότι: «Η επιτυχία των Εθνικών ομάδων είναι πολύ σημαντική για εμένα».
- Το 71% συμφώνησε ότι η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα για τους παίκτες
- Το 85% συμφώνησε ότι οι ομάδες πρέπει πάντα να επιτρέπουν στους παίκτες να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες και μόλις το 9% διαφώνησε.

Στην Ισπανία, η έρευνα έδειξε ότι:

- Το 71% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την άποψη ότι: «Η επιτυχία των Εθνικών ομάδων είναι πολύ σημαντική για εμένα». Αντιθέτως, μόνο το 9% διαφώνησε με αυτή την άποψη

- Επίσης το 71% συμφώνησε ότι η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα πρέπει να ειναι κορυφαία προτεραιότητα για τους παίκτες ενώ το 10% διαφώνησε με αυτό.

- Το 72% συμφώνησε ότι οι ομάδες πρέπει πάντα να επιτρέπουν στους παίκτες να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες και μόλις το 9% διαφώνησε.

Στην Τουρκία, οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι:

- Το 82% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την άποψη ότι: «Η επιτυχία των Εθνικών ομάδων είναι πολύ σημαντική για εμένα».

- Το 73% συμφώνησε ότι η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα για τους παίκτες.

- Το 79% συμφώνησε ότι οι ομάδες πρέπει πάντα να επιτρέπουν στους παίκτες να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες και μόλις το 9% διαφώνησε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x