Euroleague

Οι «νυχτερίδες» έραψαν κοστούμι στην Αρμάνι

Σε ένα αδιάφορο ματς, η Βαλένθια νίκησε 93-89 την Αρμάνι στο «Φόρουμ» για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έφτασε τις 12 νίκες στη διοργάνωση.

Η Βαλένθια νίκησε 93-89 την Αρμάνι Μιλάνο στο «Φόρουμ» για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς και έφτασε τις 12 νίκες στη διοργάνωση, αφήνοντας τους Ιταλούς στην προτελευταία θέση.

Οι τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης απέκτησαν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, οι πρωταθλητές Ισπανίας στην τέταρτη περίοδο έφτασαν στο +11, οι Ιταλοί με διάφορα σερί και επιμέρους σκορ μείωσαν μέχρι το -1, αλλά η ψυχραιμία των φιλοξενούμενων στα τελευταία δευτερόλεπτα τους έδωσε τη νίκη.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Γκριν με 18 και οι Πλάις, Βαν Ρόσομ και Ντούμπλιεβιτς με 11 πόντους, ενώ για τους Ιταλούς έπαιζε σχεδόν μόνος του ο Μίτσοβ με 27 πόντους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 20-11, όμως η Βαλένθια μείωσε, παρά τα άσχημα ποσοστά στα τρίποντα, οπότε το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +6 για τις «νυχτερίδες».

Στη δεύτερη περίοδο, οι πρωταθλητές Ισπανίας συνέχισαν να "ανεβάζουν" την απόδοσή τους και στο 17’ προηγήθηκαν με 37-36 με το τρίποντο του Βαν Ρόσομ. Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι βρήκαν τις λύσεις και έφτασαν στο +3 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με πρωταγωνιστή τον Γκουντάιτις.

Στην τρίτη περίοδο, οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Μίτσοβ να αναλαμβάνει τις επιθετικές πρωτοβουλίες με συνεχόμενα τρίποντα κόντρα στον επιθετικό πλουραλισμό των Ισπανών, με τον Γκριν να δίνει το +7 στη Βαλένθια στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ούτε την τέταρτη περίοδο κατάφερε κάποια ομάδα να αποκτήσει διαφορά στην αρχή και να ξεφύγει στο σκορ. Στη συνέχεια, όμως, η Βαλένθια βρήκε πολύ περισσότερες λύσεις και έπαιξε πολύ καλή άμυνα, φτάνοντας στο +11. Τα συνεχόμενα τρίποντα των Μίτσοβ και Τζέρελς έφεραν την Αρμάνι στο -1 στα 40’’ πριν το φινάλε. Ο Αμερικανός γκαρντ, όμως, έκανε λάθος, οι συμπαίκτες του έχασαν το ριμπάουντ από τη χαμένη βολή του Αμπάλντε και η Βαλένθια πήρε τη νίκη.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-17, 43-40, 65-68, 89-93

Αρμάνι Μιλάνο (Πιανιτζιάνι): Γκάουντλοκ, Μίτσοβ 27 (5 ριμπάουντ, 7/9 τρίποντα), Ταρτσέφσκι 5 (5 ριμπάουντ), Κουζμίνσκας 8, Τσιντσιαρίνι 8 (5 ριμπάουντ), Εμπαγέ 5, Θίοντορ, Μπέρτανς 6, Τζέρελς 17, Γκουντάιτις 13 (8 ριμπάουντ)

Βαλένθια (Μαρτίνεθ): Τόμας 2, Γκαρθία 2, Αμπάλντε 6, Βαν Ρόσομ 11, Ντούμπλιεβιτς 11, Μαρτίνεθ 8, Σαν Εμετέριο 7, Πλάις 11 (8 ριμπάουντ), Σάστρε 9, Γκριν 18 (3/6 τρίποντα), Ντούνερκαμπ 8

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x