Ελλάδα

Οι ομάδες που περιμένουν στη… γωνία για Καλάθη

Ο Νικ Καλάθης δύσκολα θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και οι μνηστήρες είναι πολλοί.

Ο Παναθηναϊκός οδεύει, όπως όλα δείχνουν, σε δραστική μείωση του μπάτζετ εν όψει της νέας σεζόν και στο πλαίσιο των περικοπών το συμβόλαιο του Νικ Καλάθη, που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ, είναι δυσβάσταχτο. Όλα δείχνουν πως ο διεθνής γκαρντ δεν θα συνεχίσει στο «τριφύλλι» και ήδη οι ομάδες που τον καλοβλέπουν σχηματίζουν ουρά.

Η ΤΣΣΚΑ είναι ίσως η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες να τον αποκτήσει. Το μπάτζετ της θα μειωθεί μεν, αλλά όχι τόσο δραστικά σε σχέση με άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας. Ο Δημήτρης Ιτούδης αναζητεί έναν παίκτη για να πλαισιώσει τον Μάικ Τζέιμς στα γκαρντ και ο παίκτης με τον οποίο συνεργάστηκε στον Παναθηναϊκό είναι ιδανική περίπτωση.

Στο «κάδρο» βρίσκεται όμως και η Ζενίτ. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης ετοιμάζεται για την δεύτερη σεζόν της στην Ευρωλίγκα έχοντας τις «πλάτες» της Gazprom, της εταιρείας-κολοσσού φυσικού αερίου, που μπορεί να γίνει κεντρικός χορηγός της διοργάνωσης. Ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχει στα χέρια του ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ, κόντρα στο γενικότερο ρεύμα της πανδημίας, και θέλει τον Νικ στην ομάδα του ξανά.

Ο Καλάθης «παίζει» δυνατά και για άλλες ομάδες. Η Εφές και η Ρεάλ θα ασχοληθούν πολύ σοβαρά με την περίπτωσή του, ειδικά εφόσον αποχωρήσουν για το ΝΒΑ ο Βασίλιε Μίσιτς και ο Φακούντο Καμπάτσο αντίστοιχα. Ο Σέρβος γκαρντ ειδικά έχει πολύ προσιτό nba-out (και απασχολούσε τους Σίξερς μέχρι να «παγώσουν» όλα από την πανδημία και στο ΝΒΑ), σε αντίθεση με τον Αργεντινό ο οποίος θα πρέπει να φέρει 6 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ για να φύγει.

Υπό προϋποθέσεις με τον Καλάθη μπορεί να ασχοληθούν η Μπαρτσελόνα, εφόσον αποχωρήσει ο Μάλκολμ Ντιλέινι (που διαφωνεί για επιστροφή του στις προπονήσεις εν όψει της επανεκκίνησης στην ACB) και η Αρμάνι Μιλάνο (που θα διατηρήσει στα ίδια επίπεδα το μπάτζετ της) για να πλαισιώσει τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Αντίθετα, η Φενέρμπαχτσε είναι εκτός διεκδίκησης, καθώς στο κλαμπ επίκεινται τεράστιες μειώσεις στο μπάτζετ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει.

Δημοσίευμα της Live Sport ανέφερε χθες πως την υπόθεση Καλάθη παρακολουθεί διακριτικά και ο Ολυμπιακός, ωστόσο μοιάζει δύσκολο να γίνει ο 31χρονος γκαρντ νέος… Σπανούλης. Κι αυτό γιατί πέρα από τον ανταγωνισμό ισχυρών πορτοφολιών από την Ευρωλίγκα, υπάρχουν ζωηρές αμφιβολίες αν ο παίκτης θα δεχόταν ποτέ να αλλάξει… στρατόπεδο στους «αιωνίους», με όσα αυτό συνεπάγεται. Συν τοις άλλοις, μην αποκλείουμε ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση διαζυγίου να βάλει όρο στο deal για να μην πάει ο Καλάθης στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Τέλος, να αναφέρουμε πως τον Καλάθη πάντα θα ενδιέφερε ενδεχόμενη επιστροφή στο ΝΒΑ. Ωστόσο δεδομένου ότι στο προηγούμενο πέρασμά του δεν ξεχώρισε, αλλά και ότι το τοπίο για τα συμβόλαια πίσω από την πρώτη γραμμή θα ξεκαθαρίσουν πολύ αργά φέτος (λόγω και της πανδημίας), είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να βρει ένα καλό συμβόλαιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x