Ελλάδα

Όλα τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική

Το 1-3 είναι «κλειδωμένο», όπως και το 11-14. Όμως μάχη προμηνύεται στην τελευταία αγωνιστική της Α1 για την κατάταξη στις θέσεις 4-7 και το όγδοο εισιτήριο για τα play offs. Δείτε όλα τα σενάρια.

Αρκετές εκκρεμότητες άφησε για το φινάλε η 25η αγωνιστική της Α1. Όλα θα ξεκαθαρίσουν την 26η αγωνιστική και τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα είναι η κατάταξη στις θέσεις 4 ως 7, όπως και το ποια ομάδα θα προλάβει τελευταία το τρένο των play offs.

Βγήκε και ο τρίτος

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε πανηγυρικά την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο, τερματίζοντας πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό και τον δεύτερο Παναθηναϊκό, που γνώριζαν τη «σειρά» τους μετά το αποτέλεσμα του ντέρμπι «αιωνίων» το περασμένο Σάββατο. Θα το έκανε ακόμη και με ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, από τη στιγμή που ο Άρης έχασε από τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη, αλλά το έκανε και με εμφατικό τρόπο κερδίζοντας την «Ένωση».

«Σφαγή» στο 4-7

Για την κατάταξη στις θέσεις 4-7 θα γίνει… χαλασμός. Ο Άρης έχει την τύχη στα χέρια του. Με νίκη στο Ρέθυμνο θα είναι τέταρτος, ό,τι κι αν συμβεί. Αν χάσει, θα ελπίζει να χάσει η ΑΕΚ στη Δράμα από τον ΚΑΟΔ και ταυτόχρονα η δική του ήττα στην Κρήτη να μην είναι με διαφορά άνω των έξι πόντων (68-62 είχε νικήσει στο Nick Galis Hall) για να μη βρεθεί κάτω από την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Η ΑΕΚ με νίκη θα είναι τουλάχιστον πέμπτη, ενώ αν αυτό συνδυαστεί με ήττα του Άρη στο Ρέθυμνο, τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία και όλα θα εξαρτηθούν από τη διαφορά στην Κρήτη, αφού όλες οι ομάδες θα έχουν από δύο νίκες στα μεταξύ τους ματς. Η «Ένωση» θα είναι στο +12, ενώ με το μεταξύ τους παιχνίδι να εκκρεμεί το Ρέθυμνο είναι στο -13 και ο Άρης στο +1.

Το Ρέθυμνο τερματίζει τέταρτο μόνο αν νικήσει τον Άρη με 6+ πόντους και ταυτόχρονα χάσει η ΑΕΚ στη Δράμα ή αν η διαφορά της νίκης της επί των «κίτρινων» τη φέρει πρώτη στην τριπλή ισοβαθμία εφόσον η «Ένωση» νικήσει στη Δράμα. Αν χάσει το Ρέθυμνο θα είναι έκτο εφόσον χάσει και ο Κολοσσός στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο. Αν οι Ροδίτες νικήσουν εκεί και ηττηθούν οι Κρητικοί, θα τους πάρουν την έκτη θέση στην ισοβαθμία.

Χαμός για ένα εισιτήριο

ΚΑΟΔ, Κόροιβος και Απόλλων Πάτρας θα διεκδικήσουν την τελευταία αγωνιστική την όγδοη και τελευταία θέση, που οδηγεί στα play offs. Οι Δραμινοί φιλοξενούν την ΑΕΚ και ο Κόροιβος τον Κολοσσό, ενώ ο Απόλλων Πάτρας δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σε τριπλή ισοβαθμία υπερτερεί ο ΚΑΟΔ, όπως και σε κάθε πιθανή διπλή με Κόροιβο ή Απόλλωνα. Αν οι δύο τελευταίοι ισοβαθμήσουν (νικώντας και ενώ ο ΚΑΟΔ χάσει), πλεονέκτημα έχει ο Κόροιβος.

Όλα κρίθηκαν…

Στη μάχη της ουράς δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα πλέον. Ο Πανελευσινιακός θα μπορούσε να σωθεί με δύο νίκες επί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε συνδυασμό με δύο ήττες των Τρικάλων από Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ. Πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτό το ακραίο σενάριο και η ομάδα της Ελευσίνας θα ακολουθήσει τον Πανιώνιο στον υποβιβασμό.

Η τελευταία αγωνιστική (26η)

Σάββατο 9/5
17:00 ΠΑΟΚ-Τρίκαλα (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Πανιώνιος-Νέα Κηφισιά (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Ρέθυμνο-Άρης (Novasports 3)
17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Κολοσσός Ρόδου (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 ΚΑΟΔ-ΑΕΚ (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
19:00 Ολυμπιακός-Πανελευσινιακός (OTE Sport 3)

Κυριακή10/5
16:45 Παναθηναϊκός-Απόλλων Πάτρας (Novasports 2)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x