Εurobasket 2015

Όλη η Ισπανία έβλεπε Γκασόλ!

Όταν εμείς στην Ελλάδα ήμασταν καθηλωμένοι για τον τελικό του Ευρωμπάσκετ, θα συνέβαινε κάτι διαφορετικό στην Ισπανία; Όχι και το αποδεικνύουν και οι αριθμοί…

Η Ισπανία έφτασε πανάξια στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ που ολοκληρώθηκε στη Λιλ της Γαλλίας, νικώντας με 80-63 την Λιθουανία στον μεγάλο τελικό.

Και από την στιγμή, που είχε φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και ετοιμαζόταν να σκαρφαλώσει στην κορυφή της Ευρώπης, δεν ήταν δυνατόν να μην έχει έστω και νοερά την συμπαράσταση όλων των συμπατριωτών της, οι οποίοι προσδοκούσαν από τον Πάου Γκασόλ και την παρέα του, να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η… συμπαράσταση αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και στα νούμερα. Ο μέσος όρος τηλεθέασης του χθεσινού (20/09) αγώνα στο «Πιέρ Μορουά» ήταν 6,1 εκατομμύρια τηλεθεατές και 44%, ενώ την ώρα της απονομής, το νούμερο αυξήθηκε και έγινε 6,4.

Όμως, το μεγάλο ρεκόρ σημειώθηκε στις 20:43 (ώρα Ισπανίας) και προς το τέλος του αγώνα. Δεν συζητάμε ότι ήταν το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη τηλεθέαση της ημέρας, αλλά στην ιστορία της Ισπανίας. 8.483.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τα τελευταία λεπτά του τελικού με τη Λιθουανία, κάτι που «μεταφράζεται» σε 55%.

Το προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης είχε σημειωθεί τρεις μέρες νωρίτερα στον ημιτελικό με την Γαλλία, τον οποίο παρακολούθησαν 5.729.000 άνθρωποι (29,2%), ενώ η επόμενη επίδοση, που επίσης «έσπασε» κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ ήταν οι 5.400.000 άνθρωποι (28,9%), που παρακολούθησαν τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, μεταξύ της Ισπανίας και των ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x