Euroleague

Ομπράντοβιτς: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον εαυτό μου»

Η φετινή απογοητευτική εικόνα της Φενέρ δεν οφείλεται σε κάτι που κάνει λάθος ο ίδιος, αλλά στην έλλειψη κινήτρου των παικτών του, σύμφωνα με τον Σέρβο.

Όποιος πει ότι περίμενε πως η Φενέρμπαχτσε, έπειτα από εννιά αγωνιστικές στην Euroleague, θα βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις δύο νίκες, μάλλον θα ψεύδεται. Ακόμα πιο ανησυχητική, ωστόσο, από τα αποτελέσματα είναι η εικόνα της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με την απουσία ενέργειας και μαχητικότητας να είναι εμφανής.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό στον κόσμο, αλλά και στο εσωτερικό της ομάδας, με την εικόνα του απηυδισμένου Σέρβου προπονητή κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Μπαρτσελόνα να είναι ενδεικτική, ενώ σε τάιμ - άουτ έφτασε μέχρι και στο σημείο να παρακαλέσει τους παίκτες του να παίξουν άμυνα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ζοτς με δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση πως η τραγική εικόνα της ομάδας του δεν οφείλεται σε κάποιον λάθος χειρισμό από τον ίδιο, που κάνει τα πράγματα όπως τα έκανε σε όλη του την πορεία: «Είμαι προπονητής 28 χρόνια. Πάντα προσπαθούσα να βοηθώ τους παίκτες μου. Στη ζωή και στο μπάσκετ έρχονται δύσκολες στιγμές. Πρέπει να αντιδράς και να βρίσκεις έναν τρόπο να ξυπνήσεις τους παίκτες. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον εαυτό μου και θα συνεχίσω να κάνω ό, τι έχω κάνει μέχρι τώρα. Είχα κάποια αποτελέσματα ως προπονητής, μερικά από αυτά δεν είναι άσχημα. Μπορείτε να καταλάβετε τα πάντα για τους ανθρώπους στις δύσκολες στιγμές τους. Δεν είναι η πρώτη φορά για μένα. Αυτό συνέβη στη ζωή μου πολλές φορές. Ξέρω πώς αντιδρούν οι άνθρωποι και πώς οι άνθρωποι αρχίζουν να μιλάνε. Κουτσομπολιά, φήμες. Αυτά δεν είναι μέρος της ζωής μου. Έχω τον δικό μου δρόμο. Έχω ειρήνη με τον εαυτό μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Όσο για το τι φταίει και η Φενέρ παίζει τόσο άσχημα, ο 59χρονος τεχνικός εστίασε στην έλλειψη κινήτρου των παικτών και την απουσία χαρακτήρα: «Αυτή είναι μια ομάδα χωρίς χαρακτήρα. Δεν μας άρεσε η προετοιμασία, επειδή οι περισσότεροι παίκτες μας ήταν στις εθνικές τους ομάδες. Λοβρέν και Βέσελι είναι στο 20% της δύναμης τους. Αλλά οι τραυματισμοί είναι μια δικαιολογία που δεν μου αρέσει. Πέρυσι παίξαμε παιχνίδια χωρίς σημαντικούς παίκτες και δείξαμε χαρακτήρα. Στο μπάσκετ είναι σημαντικό να έχεις κίνητρο. Αν δεν έχεις κίνητρο, είναι πολύ δύσκολο. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που έχουμε. Δεν βλέπω παίκτες που έχουν οποιοδήποτε κίνητρο».

Δύσκολη η κατάσταση για τον εμβληματικό Σέρβο προπονητή, αλλά σίγουρα κανείς δεν θα στοιχημάτιζε εις βάρος του για να καταφέρει να την ανατρέψει.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x