Euroleague

Ουλάνοβας: «Πιστέψαμε παιχνίδι με παιχνίδι, μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός»

Η πρόκριση στα πλέι οφ ήταν ο στόχος της Ζαλγκίρις στην αρχή της σεζόν, όπως δήλωσε ο Εντγκάρας Ουλάνοβας, μετά το τέταρτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και το εισιτήριο για το Final Four.

Με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και πολλές σημαντικές δουλειές μέσα στο γήπεδο, ο Εντγκάρας Ουλάνοβας ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του τέταρτου αγώνα με τον Ολυμπιακό, που έδωσε την πρόκριση στη Ζαλγκίρις Κάουνας για το πρώτο Final Four της ιστορίας της μετά από δεκαεννέα χρόνια.

Αποστολή στο Κάουνας, Νίκος Ζέρβας

Ο 26χρονος παίκτης, μίλησε μετά το ματς στο εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ για το που κρίθηκε το παιχνίδι, την πρόκριση της ομάδας του και τον αρχικό της στόχο στην Ευρωλίγκα, αλλά και για το αν οι τραυματισμοί του Ολυμπιακού διευκόλυναν το έργο της Ζαλγκίρις.

Αναλυτικά, ο Εντγκάρας Ουλάνοβας μίλησε, για:

-τη νίκη της Ζαλγκίρις στο τέταρτο και καθοριστικό παιχνίδι:

«Το κλειδί ήταν η ενέργεια, τα ριμπάουντ η σκληρότητα και αυτό ήταν σημαντικό για όλη την σειρά. Ξεκινήσαμε πολύ καλά την αναμέτρηση. Οι οπαδοί μας ήταν συγκλονιστικοί. Μας υποστήριξαν σαν… τρελοί. Στο τρίτο παιχνίδι μας υποστήριξαν απίστευτα. Σε αυτή την αναμέτρηση επίσης το ίδιο. Παίξαμε καλά επιθετικά και κερδίσαμε».

-το αν πίστευαν από την αρχή της σεζόν πως θα προκριθεί η Ζαλγκίρις στο Final Four:

«Όχι δεν είχαμε κάτι τέτοιο στο μυαλό μας, αλλά αρχίσαμε να πιστεύουμε σιγά-σιγά. Πρώτα από όλα ο στόχος μας ήταν να πάμε στους «8». Όμως είδατε πως παίξαμε μέσα στη χρονιά, πως συνεννοούμαστε στο γήπεδο και τι μπορούμε να κάνουμε. Είδαμε πως μπορούμε να πάμε καλύτερα και φυσικά δεν θέλεις να σταματήσεις».

-τη σειρά με τον Ολυμπιακό γενικά:

«Είμαστε ομάδα που παλεύουμε και έτσι παίξαμε και με τον Ολυμπιακό σε αυτή τη σειρά και τα καταφέραμε. Πήραμε ένα παιχνίδι στον Πειραιά που ήταν πολύ σημαντικό για την εξέλιξη των αγώνων και θέλαμε πολύ αυτά τα δύο παιχνίδια εδώ στο Κάουνας. Δε θέλαμε να πάει η ευκαιρία χαμένη».

-τις απουσίες του Ολυμπιακού και αν βοήθησαν ψυχολογικά τη Ζαλγκίρις στην προετοιμασία της σειράς:

«Δεν μπορούσαμε να χαλαρώσουμε για αυτό το λόγο. Δεν έχει σημασία ποια ομάδα έχει τραυματισμούς. Σημασία έχει να είσαι συγκεντρωμένος 100%. Δεν είχε σημασία για εμάς που είχε τραυματίες ο Ολυμπιακός. Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα με ταλέντο και με τα χρόνια έχει σχηματίσει μεγαλύτερο χαρακτήρα. Είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός. Έχει σπουδαίους παίκτες, έχει τον Σπανούλη που είναι το… πρόσωπο της Ευρωλίγκας. Έχουν τον σεβασμό μας, όμως και από την πλευρά μας είμαστε μια καλή ομάδα που παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x