Γενικά

Παίκτης με αυτισμό σκόραρε σε αγώνα πρώτης κατηγορίας στο NCAA

Ιστορική στιγμή στο NCAA και ένα σπουδαίο μήνυμα ζωής.

Ο Κεϊλίν Μπένετ έγραψε ιστορία. Σε αγώνα του Κεντ Στέιτ ο 19χρονος σέντερ έγινε ο πρώτος παίκτης με αυτισμό που σκοράρει σε αγώνα πρώτης κατηγορίας του NCAA.

Η μητέρα του, Σόνια, είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της πως οι γιατροί είχαν πει πως ο γιος της δεν θα μπορούσε να περπατήσει ή να μιλήσει και την είχαν συμβουλεύσει να τον δώσει σε ίδρυμα. «Απάντησα όχι, είχα ένα παιδί με ικανότητες να κάνει σπουδαία πράγματα και δεν θα σήκωνα τα χέρια ψηλά.

Ο μικρός έκανε ειδική θεραπεία τρεις φορές την εβδομάδα και σταδιακά η κατάστασή του βελτιώθηκε θεαματικά. Άρχισε να σηκώνεται μόνος του, να περπατά, να ντύνεται και να επικοινωνεί με το περιβάλλον. Στα 7 του άρχισε να μιλά και στην τρίτη δημοτικού ζήτησε από την μητέρα του να τον στείλει σε ομάδα μπάσκετ. Η προσαρμογή δεν ήταν εύκολη, αλλά με την βοήθεια του προπονητή του και των συμπαικτών του άρχισε να προοδεύει και έφτασε μέχρι το κολεγιακό πρωτάθλημα.

Ο Κεϊλίν ήταν περήφανος για το επίτευγμά του μετά τον αγώνα. «Ήταν κάτι σπουδαία για μένα και ακόμη πιο σημαντικό ότι η μητέρα μου ήταν εκεί για να το δει. Ήθελα να ξέρει πως όσα έκανε για μένα δεν ήταν μάταια. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι μπορείς να εμπνεύσεις πολύ κόσμο. Ο καθένας είναι ικανός να κάνει ό,τι θελήσει στην ζωή του. Ελπίζω να έστειλα ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά, να μάθουν να πιστεύουν πρώτα από όλα στον ίδιο τους τον εαυτό», ανέφερε με σοφία ο νεαρός αθλητής.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x