Ελλάδα

Παναθηναϊκός: Κεφάλαιο σέντερ (poll)

Πολλή κουβέντα γίνεται για την θέση του σέντερ στον Παναθηναϊκό και το sport-fm.gr σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιον από τους παρακάτω θα θέλατε να δείτε στο «τριφύλλι».

Είναι κοινό αποδεκτό ό,τι ο Παναθηναϊκός «πονούσε» στη θέση «5» την φετινή σεζόν, όπως επίσης είναι δεδομένο ότι ο σύλλογος θα ενισχυθεί εκεί, ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι ο προπονητής τη νέα σεζόν.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει δώδεκα περιπτώσεις παικτών από τις τρεις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, οι οποίοι αποτελούν εφικτοί στόχοι για τους «πράσινους», όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι και σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιον από αυτούς θα θέλατε να δείτε τη νέα σεζόν στο «τριφύλλι».

Τόνιε Τζεκίρι

Με 7,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι διαθέτει τον δεύτερο καλύτερο μέσο όρο στην Ευρωλίγκα. Ο 25χρονος Νιγηριανός σέντερ με ύψος 2,12μ. πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με την φανέλα της Βιλερμπάν, με την οποία πετύχαινε 8,7 πόντους, έχοντας 52,3% στις προσπάθειες δύο πόντων και 66,2% από την γραμμή των ελευθέρων βολών σε σχεδόν 24 λεπτά συμμετοχής.

Λάντρι Νόκο

Από τις πολλές «αποκαλύψεις» της Άλμπα Βερολίνου την φετινή σεζόν είναι και ο ύψους 2,08μ. Καμερουνέζος. Ο 26χρονος σέντερ, ο οποίος βρίσκεται στο παρκέ για 22 λεπτά, σημειώνει 8,7 πόντους, διατηρώντας το ποσοστό ευστοχίας του λίγο πάνω από το 60% στα σουτ και το 68% από την γραμμή της «φιλανθρωπίας». Παράλληλα, μαζεύει 5,8 ριμπάουντ ανά αγώνα και βρίσκεται μέσα στην δεκάδα της σχετικής κατηγορίας.

Ματίας Λεσόρ

Με λίγο χρόνο συμμετοχής φέτος στην Μπάγερν και στατιστικά που δεν δείχνουν το ταλέντο του μπαίνει στην μεταγραφική αγορά ο διεθνής Γάλλος σέντερ. Ο 24χρονος, έχει ύψος 2,06μ. και φέτος πατάει παρκέ μόνο για έντεκα λεπτά. Ας όψεται ο Γκρεγκ Μονρό… Σ’ αυτό το διάστημα προλαβαίνει να πετύχει 3,8 πόντους και να μαζέψει 2,2 ριμπάουντ. Σουτάρει με 60% από τις βολές και έχει 52,8% στα σουτ.

Τζέιλεν Ρέινολντς

Εντάχθηκε μεσούσης της σεζόν στην Μακάμπι ως επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου για να καλύψει τo κενό του τραυματία Ταρίκ Μπλακ. Ο 27χρονος Αμερικανός σέντερ (2,07μ.) πρόλαβε να καταγράψει μόλις δώδεκα συμμετοχές με την «ομάδα του λαού», πατώντας παρκέ για σχεδόν 14 λεπτά σε κάθε αναμέτρηση. Πετυχαίνει 5,7 πόντους ανά ματς, με 63,2% από τις βολές και 56% στα σουτ. Επιπλέον, παίρνει 5,3 ριμπάουντ.

Κάλεμπ Ταρζέφσκι

Σίγουρα, σημαντικό κομμάτι της αγοράς του καλοκαιριού θα αποτελέσει ο βασικός σέντερ της Αρμάνι Μιλάνο. Ο 27χρονος ογκώδης Αμερικανός (2,13μ.) αγωνίζεται για 21:15 φέτος, πετυχαίνοντας 8,1 πόντους με 67,1% από τα 4,5 μέτρα και 65,4% στις υπόλοιπες προσπάθειές του. Επιπλέον, τα 5,8 «σκουπίδια» που μαζεύει μέσο όρο τον καθιστούν ως τον δέκατο πιο παραγωγικό στον συγκεκριμένο τομέα.

Ζακ Όγκαστ

Η εξαιρετική χρονιά που πραγματοποιούσε μέχρι την διακοπή λόγω της πανδημίας και το ελληνικό διαβατήριο που έχει, τον έκαναν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην χώρα μας και είναι δεδομένο πως κάποια ελληνική ομάδα θα ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του. Ο 26χρονος ύψους 2,08μ. σέντερ της Γαλατάσαραϊ αγωνίζεται 25 λέπτα μέσο όρο στο Eurocup, σημειώνοντας 13,4 πόντους και ευστοχεί σχεδόν στο 70% των προσπαθειών του για δύο πόντους και στο 50% από την γραμμή της «φιλανθρωπίας». Παράλληλα κατεβάζει 7,1 ριμπάουντ, όντας εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης.

Τζόναθαν Χάμιλτον

Με το μεγάλο του κορμί (2,13μ.) και την αθλητικότητά του ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή με την Νταρουσάφακα. Ο 26χρονος σέντερ από το Τρινιντάντ Τομπάγκο είναι από τους κορυφαίους του Eurocup κι αυτό δεν φαίνεται μόνο από την δεύτερη θέση που κατέχει στην λίστα με τα περισσότερα ριμπάουντ (8,1 μέσο όρο), αλλά και από τον χρόνο συμμετοχής που παίρνει (28 λεπτά ανά παιχνίδι). Επιπλέον, σημειώνει 11,3 πόντους με συμπαθητικά ποσοστά ευστοχίας (65,5% στις βολές και 61,5% στο δίποντο).

Άλαν Γουίλιαμς

Όσο μπόι του (2,01μ.) λείπει για την θέση αυτή, τόσα ριμπάουντ παίρνει. Ο 27χρονος Αμερικανός σέντερ της Λοκομοτίβ Κουμπάν παρ’ όλο που αγωνιζόταν για κάτι παραπάνω από μισό αγώνα τη φορά (22 λεπτά) κατάφερε να μαζεύει 9,4 ριμπάουντ και να έχει με διαφορά τον καλύτερο μέσο όρο στην διοργάνωση. Τον ίδιο ακριβώς αριθμό έχει και στους πόντους (9,4), ευστοχώντας σχεδόν στα μισά δίποντα που επιχείρησε και στο 71,8% των βολών.

Ντέβιν Γουίλιαμς

Είναι ο παίκτης με τα περισσότερα ριμπάουντ στο Eurocup, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Τόφας, καθρέπτης των οποίων είναι τα τέσσερα νταμπλ-νταμπλ σε 16 αγώνες. Ο 26χρονος Αμερικανός (2,06μ.) εκτός από 8,1 «σκουπίδια» που μαζεύει τη φορά, πετυχαίνει και 15,1 πόντους στα 25 λεπτά που αγωνίζεται, έχοντας 69,8% από τα 4,5 μέτρα και 55,1% εντός παιδιάς.

Εμάνουελ Τέρι

Τον απολαύσαμε τόσο απέναντι στην ΑΕΚ όσο και κόντρα στο Περιστέρι, καθώς η χρονιά μοιράστηκε σε Μπαντίρμα και Χάποελ Ιερουσαλήμ για τον ύψους 2,06μ. σέντερ. Ο 23χρονος Αμερικανός ξεχώρισε στο BCL λόγω της αθλητικότητάς του και της καλής επιθετικής συμπεριφοράς του στα πικ εν ρολ. Είναι ο δεύτερος καλύτερος ριμπάουντερ με 8,7 μέσο όρο και έχει ένα μπλοκ ανά παιχνίδι. Είναι πραγματικό «σκιάχτρο». Ακόμα, πετυχαίνει 10,4 πόντους με 60% από τις βολές και 61,7% εντός παιδιάς.

Ντάραλ Γουίλις

Πρόκειται για ακόμα μία περίπτωση παίκτη τα στατιστικά του οποίου μας προδιαθέτουν πως θα αφήσει γρήγορα το BCL και την Νίζνι Νόβγκοροντ για να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Ο Αμερικανός σέντερ (2,06μ.) βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία (24 ετών) και φέτος αναδείχθηκε ως πέμπτος καλύτερος ριμπάουντερ στη διοργάνωση με 7,8 μέσο όρο. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την σημαντική επιθετική προσφορά, καθώς μετράει 14,1 πόντους οι οποίοι προέρχονται από το 61% που έχει στις βολές, το 53,7% στο δίποντο και το 28,6% πίσω από την γραμμή των 6,75μ..

Τζουβόντε Ρέντικ

Από τους στυλοβάτες της Φάλκο, την οποία αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στην φάση των ομίλων, είναι δυναμικός σέντερ με ύψος 2,06μ., ο οποίος την σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε στα μέρη μας με την φανέλα του Κολοσσού Ρόδου. Αυτό που κυρίως εντυπωσίασε φέτος είναι το επιθετικό του πρόσωπο, καθώς πετυχαίνει 15,4 πόντους μέσο όρο, με ποσοστό στα δίποντα μεγαλύτερο από αυτό που έχει από την γραμμή των βολών. 68,8% και 61,5%, αντίστοιχα. Επιπλέον, μαζεύει 5,5 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 2,7 είναι επιθετικά.



Επιμέλεια: Νίκος Μπιντέλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x