Ελλάδα

Παπαλουκάς: «Χαρούμενοι για την ακαδημία του Eurohoops - Δεν με ενδιαφέρει να εμπλακώ διοικητικά»

Για τη δουλειά στις ακαδημίες του Eurohoops και τα καλοκαιρινά προγράμματα μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο Θοδωρής Παπαλουκάς που δεν δίστασε να σχολιάσει και τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ.

Χαρούμενος για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Eurohoops, στις οποίες είναι επικεφαλής μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, δήλωσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ αναφέρθηκε επίσης στα καλοκαιρινά προγράμματα της Ακαδημίας, ωστόσο δεν δίστασε να απαντήσει και για τις εξελίξεις του αθλήματος, αναφερόμενος στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί διοικητικά.

«Το έχω ξαναπεί δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την προεδρία της Ομοσπονδίας. Αν κάποια στιγμή γίνει αλλαγή, χρειάζεται ένας τεχνοκράτης. Ένας πρώην αθλητής δεν μπορεί να “τσαλακωθεί”, δεν μπορεί να τσακωθεί», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακούστε τα όσα είπε για την ακαδημία του Eurohoops και για το ελληνικό μπάσκετ στους Βάιο Τσούτσικα και Βασίλη Βέργη:

Για την Eurohoops Academy και τα καλοκαιρινά tryouts: ”Είμαστε χαρούμενοι γιατί θέλουμε να δώσουμε την επιλογή στα παιδιά που αγαπάνε το μπάσκετ είτε γιατί θέλουν να ακολουθήσουν μία καριέρα είτε επειδή απλά αγαπάνε το άθλημα. Εμείς δίνουμε την προοπτική, φιλοξενούμε τα παιδιά και τους δείχνουμε έναν τρόπο προπόνησης και σκέψεις που αν το συνεχίσουν, θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν. Δεν θα γίνουν ξαφνικά μεγάλοι παίκτες θέλουμε απλά να είναι χαρούμενοι, δεν λέμε ότι θα γίνουν ο επόμενος Αντετοκούμπο αλλά κάτι καλύτερο από αυτό που είναι τώρα.

Για μένα είναι εξίσου σημαντικό να σπουδάσει ένα παιδί. Αν μπορέσει δηλαδή να πάρει μία υποτροφία και να σπουδάσει με μικρότερο ή μηδαμινό κόστος, είναι κάτι για εμάς. Είναι μία μικρή κοινωνία, πρέπει να μάθουν να είναι σε μία κοινωνία, σε ένα σύνολο που υπάρχουνε όλοι και ο ταλαντούχος και ο πονηρός και ο τεμπέλης, όλοι. Θεωρούμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, αναγνωρίζουμε κάποια πράγματα και προσπαθούμε να βελτιωθούμε.

Έχουν ξεκινήσει τα camp του καλοκαιριού ενώ φέτος ξεκινήσαμε και πρόγραμμα με ατομικές προπονήσεις σε έναν χώρο που είναι προσεγμένος. Προσπαθούμε να έχουμε τις ιδανικές συνθήκες για τα παιδιά, δίνουμε τις ευκαιρίες σε αυτούς που θέλουν και μπορούν. Δεν είμαστε οι καλύτεροι, προσπαθούμε όμως να είμαστε καλοί. Αυτή είναι η ευτυχία του μπάσκετ ότι υπάρχουν παντού καλοί επαγγελματίες.

Αξίζει να το δει κάποιος ή μία προπόνηση έχει 25 ευρώ και τέσσερις έχουν 80 για αυτούς που θέλουν αξίζει να περάσουν μία βόλτα. Υπάρχει και το πρωινό τμήμα όπου υπάρχει και η φύλαξη για τους γονείς που δεν μπορούν να είναι εκεί. Θα περάσουμε και εμείς για μερικές ώρες με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Το θέμα είναι να παιδιά να αγαπάνε αυτό που κάνουν δεν γίνεται αλλιώς. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουμε δεχτεί γιατί δεν ήθελαν πραγματικά να είναι εκεί. Αφήνουμε τα παιδιά να κάνουν μερικές προπονήσεις και αν τους αρέσει τότε θα συνεχίσουν. Θέλουμε να είναι χαρούμενα. Δεν μπορώ να πω κάτι για το αν κάποιος μπορεί όχι και εγώ όταν ξεκίνησαν μου έλεγαν ότι δεν θα παίξω κανείς δεν ξέρει”.

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ: ”Πρέπει να γίνει κάτι γενικότερα. Υπάρχουν προβλήματα. Όσο δεν το βλέπουμε ως εμπορικό προϊόν, δεν έχει μέλλον. Είμαστε τυχεροί που υπάρχουν σηματοδότες αλλά δεν γίνεται να περιμένουν οι ομάδες μόνο από αυτούς, δεν είναι υποχρεωμένοι να χαλάνε τα λεφτά τους, το κάνουν επειδή θέλουν. Πρέπει να αλλάξει το μοντέλο. Μιλούσα πριν παλιά με κάποιους ανθρώπους του NBA ένας πρόεδρος είπε στον Στερν ότι βάζουμε 15-20 εκατομμύρια το χρόνο και το έλεγε με καμάρι. Και απάντηση ήταν ότι τόσα βγάζουν οι ίδιοι κάθε χρόνο από το ΝΒΑ. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία, δεν θέλω να πάρω θέση, κανείς δεν ενδιαφέρεται για την άποψη. Όλοι ενδιαφέρονται να δημιουργηθεί θέμα, δεν έχω δει επί της ουσίας να καθίσει κάποιος και να ζητήσεις απόψεις παικτών και προπονητών”

Για το αν θα σκεφτόταν να ασχοληθεί με την ΕΟΚ: ”Το έχω δηλώσει δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την προεδρία της ομοσπονδίας. Γιατί αυτός που θα ασχοληθεί πρέπει να είναι τεχνοκράτης ο αθλητής δεν μπορεί να τσαλακωθεί, να τσακωθεί. Το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα είναι το πραγματικό ζήτημα και όχι τα πρόσωπα”.

Για τις δηλώσεις Πιτίνο και τους κανονισμούς στην Ελλάδα: ”Tο αν ήταν σωστό ή λάθος είναι υποκειμενικό θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Δεν γίνεται ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Άρη. Τί χρειάζεται το άθλημα; Χρήματα! Οι χορηγοί με το που θα φύγει η μία μεγάλη ομάδα δεν θα δώσουν τα λεφτά που έδιναν. Ο καθένας πρέπει να το δει από τη δική του πλευρά. Όλοι μας κοιτάμε τους κανονισμούς όπως μας βολεύει. Δεν θα έπρεπε να αρχίσει κανένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα αν το πάμε έτσι. Είναι οπαδικό το παιχνίδι, δεν μου έχει δείξει κάποιος ότι θέλει να βρει μία εμπορική λύση”.

Για το μίσος που επικρατεί και η ποιότητα που θα πιάσει πάτο σε λίγο καιρό: ”Έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Οι πάντες μιλούν, σχεδόν όλοι έχουν μία άποψη, αλλά δεν βλέπω ουσία. Όσοι επιλέγουμε να απέχουμε, έχουμε λόγο. Φοβόμαστε ότι θα μπλέξουμε αν πούμε κάτι, όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου θεωρείται εχθρός. Δεν είμαι αδιάφορος, πονάω μέσα μου. Είμαι χαρούμενος γιατί θα ανακοινώσουμε κάτι καινούργιο που θα είναι πρωτοποριακό. Αυτό δείχνει ότι δεν είμαστε αδιάφοροι. Να μπλέξω όταν θα έχει ουσία όμως. Δεν φοβάμαι να μπλέξω, αλλά δεν μπορώ να εισπράττω μίσος γιατί δεν συμφωνούμε σε κάτι. Κάνω την προσπάθειά μου, δεν κάθομαι στον καναπέ.

Βλέπουμε ότι αυτό που θα πούμε δεν ξέρω αν θα γραφτεί όπως το είπαμε και μετά θα μας πουν ότι φοράμε γυαλιά. Δεν σημαίνει ότι όσα λέω είναι σωστά. Επειδή παίξαμε καλό μπάσκετ, δεν σημαίνει ότι μιλάμε και σωστά. Σε λίγο καιρό θα πονάνε τα μάτια μας με την ποιότητα που θα βλέπουμε. Όταν δεν έχεις αντίπαλο, δεν θα έχεις λόγο να γίνεις ανταγωνιστικός, να έχεις καλύτερο ρόστερ, θα χαθεί το ενδιαφέρον. Αν πάρει το πρωτάθλημα ο ένας ή ο άλλος δεν είναι η αρχή και το τέλος της ζωής. Ήδη υπάρχει μία μείωση στο μπάτζετ, φανταστείτε τι θα ακολουθήσει”.

Ακούστε όσα είπε:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x