Μουντομπάσκετ 2023

Παπανικολάου: «Αν θες να λέγεσαι καλός...»

Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στη μεγάλη διαφορά που δεν κατάφερε να υπερασπιστεί η Ελλάδα κόντρα στη Βραζιλία, ενώ ύψωσε «ασπίδα» προστασίας στον Κώστα Σλούκα.

Στη μεγάλη διαφορά που δεν προστάτεψε η Ελλάδα προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με τη Βραζιλία, από την οποία ηττήθηκε με 79-78, στάθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Κώστας Παπανικολάου.

«Η διαφορά των 17 πόντων μας έκανε κακό. όταν κερδίζεις με +17, αν είσαι καλή ομάδα πρέπει να τελειώσεις το ημίχρονο στο +20 και όχι στο +10», τόνισε ο έμπειρος φόργουορντ μέσω της κάμερας της ΕΡΤ.

Επιπλέον, υπερασπίστηκε τον Κώστα Σλούκα για τη χαμένη βολή στο τέλος, τονίζοντας ότι: «Άλλες 200 φορές να είχαμε αυτή την κατάσταση, τον Κώστα θα διαλέγαμε για τις βολές. Αστόχησε, έτσι είναι το μπάσκετ. Πρέπει να συνεχίσουμε».



Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για το ματς με τη Βραζιλία και όσα συνέβησαν στο δεύτερο ημίχρονο: «Το πιο κρίσιμο σημείο ήταν τα τελευταία 3' του πρώτου ημίχρονου. Από το +17 πήγαμε στο +10. Σε τόσο σημαντικά παιχνίδια η διαφορά των 7 πόντων είναι μεγάλη. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε 49 πόντους. Αυτό τα λέει όλα. Θέλουμε να είμαστε μια αμυντική ομάδα. Στο τέλος φτάσαμε σε μια κατάσταση. Άλλες 200 φορές να είχαμε αυτή την κατάσταση, τον Κώστα θα διαλέγαμε για τις βολές. Αστόχησε, έτσι είναι το μπάσκετ. Πρέπει να συνεχίσουμε».

Για την αλλαγή στο δεύτερο μέρος: «Δεν βγήκαμε στο παρκέ με την ίδια πίστη στο παιχνίδι, όπως είχαμε στο ξεκίνημα. Βέβαια, δεν υπάρχει δικαιολογία. Η διαφορά των 17 πόντων μας έκανε κακό. όταν κερδίζεις με +17, αν είσαι καλή ομάδα πρέπει να τελειώσεις το ημίχρονο στο +20 και όχι στο +10».

Για το αν φάνηκαν αδυναμίες της ομάδας: «Δεν υπάρχει τέλεια ομάδα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε. Πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί και να παλέψουμε. Δεν νομίζω πως έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτούμε κάτι άλλο. Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x