Ελλάδα

Παπανικολάου: «Δεν υπάρχει γκρι για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, υπάρχει μόνο άσπρο ή μαύρο»

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6 o Δημήτρης Παπανικολάου ανέλυσε την εικόνα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο τελευταίο μεταξύ τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Στην εικόνα που έχουν δείξει μέχρι στιγμής στη σεζόν οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αλλά και στο πού κρίθηκε το τελευταίο μεταξύ τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6. Στην συνέντευξή του στην εκπομπή των Τόλη Κοτζιά και Μάνου Ζερβάκη στάθηκε επίσης στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μακάμπι από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο αλλά και στο τρομερό ξεκίνημα του Περιστερίου στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Έχει καλό υλικό, αθλητική ομάδα και ο Πασκουάλ έχει περάσει το στυλ του. Εκτός έδρας βέβαια δεν δείχνει να έχει την ίδια απόδοση, βέβαια και ο Καλάθης, που ίσως ήταν και ο MVP της Ευρωλίγκας πέρσι, δεν ήταν καλά στα τελευταία δύο παιχνίδια. Τόσο ο Όλυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός χρειάζονται χρόνο. Νομίζω ότι στο Παναθηναϊκό δεν έδωσε χρόνο και ο πρόεδρός του. Πάντα πάντως τα ματς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού βοηθούν το κλίμα και την ψυχολογία για αυτόν που νικάει.

Ο Μπλατ έχει δώσει εξετάσεις. Είναι σπουδαίος προπονητής και έξυπνος. Ακόμη πιστεύω βέβαια πως δεν έχει κάνει σωστή διαχείριση του υλικού του. Ο Μάντζαρης για παράδειγμα ή ο Παπανικολάου δεν φαίνεται να έχουν κάποιο ρόλο. Ο Σπανούλης έπαιξε 35 λεπτά στο ΟΑΚΑ και δεν έπαιξε στο φινάλε του ΣΕΦ. Και στα δύο παιχνίδια ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στα γκαρντ. Χτύπησε τον Σπανούλη σε άμυνα και επίθεση και για αυτό μάζεψε πέντε φάουλ. Για αυτό επιμένω πως χρειάζεται να βρουν οι παίκτες τον ρόλο τους.

Χθες υπήρχαν κάποιες πεντάδες του ολυμπιακού που έκαναν λάθος σε plays τα οποία έδειχναν πως χρειάζονταν χρόνο για να μάθουν τα συστήματα. Χρόνος δεν υπάρχει, πρέπει να βρουν τον ρυθμό τους μέσα από τους αγώνες. Οι μεγάλες ομάδες έχουν πίεση και μεγάλες απαιτήσεις. Δεν πρέπει να καταδικάζουμε καμία από τις δύο ομάδες γιατί υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν πως μετά τα Χριστούγεννα μπορούν να αλλάξουν πολλά. Δεν ξέρω αν υπάρχει χρόνος να τα καταφέρουν αλλά ελπίζω να μας κάνουν χαρούμενους.

Πρέπει να εκτιμήσουμε ότι έχουμε βαθιά κρίση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και πως δύο οικογένειες διατηρούν τις ομάδες σε ανταγωνιστικό επίπεδο παρά το χαμηλότερο μπάτζετ. Δεν υπάρχει γκρι για τις δύο ομάδες υπάρχει μαύρο ή άσπρο».


Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μακάμπι από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Ο Σφαιρόπουλος μέχρι πέρσι είχε δεχτεί έντονη κριτική και τώρα όλοι λένε “δείτε που είναι ο Σφαιρόπουλος”. Είναι ένας άξιος προπονητής με ήθος που του ευχόμαστε όλοι το καλύτερο».

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα του Περιστερίου στο πρωτάθλημα: «Αυτό που συμβαίνει στο Περιστέρι είναι πολύ ευχάριστο. Είναι εκεί που του αξίζει και ξεκίνησε εντυπωσιακά. Συγχαρητήρια στον Πεδουλάκη και σε όλους τους συντελεστές. Ο προπονητής είναι έμπειρος και έτσι όπως είναι το μπάσκετ έχοντας μια ομάδα σοβαρή μπορείς να πας καλά. Είναι αξιοθαύμαστο το ότι είναι στην πρώτη θέση και ευχόμαστε όλοι να συνεχίσει έτσι. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι περιμένει κάτι 100%. Η Α1 δεν είναι φόβητρο εκτός από τους δύο μεγάλους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x