Euroleague

Παπανικολάου: «Ευλογία αυτά που έχω ζήσει στον Ολυμπιακό»

Ευλογημένος για τις στιγμές που έχει ζήσει στον Ολυμπιακό, δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ισραήλ.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ο Κώστας Παπανικολάου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο του Ισραήλ.

Από ‘κει και πέρα, ο διεθνής φόργουορντ δήλωσε ευλογημένος για όσα έχει ζήσει με τον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της Ευρωλίγκας του 2012, ενώ ανέφερε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα παλέψουν για τις πιθανότητες που έχουν για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα.

«Είναι μία περίεργη σεζόν για εμάς, με πολλά σκαμπανεβάσματα, μαζί με αλλαγές προπονητών και παικτών, κάτι που δεν είμαστε συνηθισμένοι. Αλλά, αυτό είναι το μπάσκετ και αυτό είναι ο επαγγελματισμός. Θα πρέπει να ξέρεις πώς να χειρίζεσαι την κατάσταση που θα σου παρουσιαστεί. Ωστόσο, τώρα έχουμε την ευκαιρία να παλέψουμε για την οκτάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει πετύχει πολλά τρελά πράγματα στο παρελθόν και έχει καταφέρει να πετύχει τους στόχους της. Θέλουμε να παίρνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε και να παλέψουμε για την είσοδό μας στην οκτάδα», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου στην ιστοσελίδα «sportsrabbi.com».

Για το νέο φορμάτ της Ευρωλίγκας: «Είναι πιο ωραίο σύστημα για τους φιλάθλους, καθώς όλοι παίζουν μεταξύ τους, ενώ είναι και πιο δίκαιο. Οι διπλές εβδομάδες επίσης προσθέτουν αρκετό ενδιαφέρον και είναι πιο ανταγωνιστικές. Στο τέλος, ακόμη κι αν έχεις κάνει κακό ξεκίνημα στη σεζόν, έχεις την ευκαιρία να ανακάμψεις και να διεκδικήσεις περισσότερα».

Για το ποιος είναι ο αγαπημένος του παίκτης: «Έχω πολλούς παίκτες πρότυπα για πολλούς λόγους, αλλά δεν θα πω ονόματα, καθώς δεν θέλω να ξεχάσω κάποιον. Θαυμάζω πολλούς παίκτες από την Ελλάδα και προσπαθώ να πάρω πράγματα από τον καθέναν».

Για τον τελικό του 2012 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Ήταν ευλογία που ήμουν σε εκείνον τον τελικό και όχι μόνο ως θεατής, αλλά και ως μέλος της δωδεκάδας. Ακόμη και σήμερα, δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου και δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτά που ένιωθα εκείνη την στιγμή της νίκης. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι στο καλάθι του Πρίντεζη έπαθα… μπλακ άουτ. Δεν θυμάμαι τι ένιωθα εκείνη την στιγμή, αλλά όταν είδα το βίντεο ήταν πολύ αστείο και τρελό».

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Πρώτα απ’ όλα, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός προπονητής. Είχε βοηθήσει πολύ την ομάδα μας, καθώς κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα και παίξαμε δύο τελικούς Ευρωλίγκας. Είναι ένας εξαιρετικός κόουτς για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πιστεύω ότι μπορεί να τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της. Είναι ένας τακτικός προπονητής που δίνει μεγάλη έμφαση στην άμυνα, χωρίς όμως να αφαιρεί την ελευθερία στην επίθεση. Αυτό το θέλουν πολύ οι ελληνικές ομάδες, αλλά και η Μακάμπι, καθώς διαθέτει αρκετούς επιθετικούς παίκτες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x