Euroleague

Παπανικολάου: «Με συγκέντρωση και τον κόσμο μας»

Δύσκολη αναμέτρηση, απέναντι σε μία μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ χαρακτήρισε το αυριανό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε ο Κώστας Παπανικολάου, μιλώντας μετά την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού.

Παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος, να μην παρουσιάσει «νεκρά διαστήματα» στην απόδοσή του και να έχει την στήριξη του κόσμου, είναι αυτό με την Φενέρμπαχτσε, όπως δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου, λίγο μετά την τελευταία προπόνηση για το αυριανό παιχνίδι.

«Είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως και όλη η περίοδος αυτή που διανύουμε όσον αφορά το πρόγραμμα, αλλά αυτά συμβαίνουν Πρέπει να έχουμε υψηλή συγκέντρωση στο παιχνίδι μας για να επιστρέψουμε στις νίκες. Εύχομαι ο κόσμος να μας στηρίξει με τη δύναμη και τη φωνή του και είμαι σίγουρος πως θα το κάνει. Παίζουμε με έναν αντίπαλο με δυνατό «κορμό» με πολύ καλή «χημεία» τα τελευταία 4-5 χρόνια, που είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις. Είναι μία δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πλέον με συνεχόμενες παρουσίες σε Final Four και αυτό λέει πολλά για το πόσο δύσκολη αποστολή έχουμε», τόνισε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ.

Μιλώντας για το τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του, επεσήμανε: «Πρέπει να έχουμε λιγότερα και μικρότερα «κενά» διαστήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό δεν παρουσιαστήκαμε καθόλου στο παρκέ. Με έμπειρες και δυνατές ομάδες αυτό το πληρώνεις, οπότε αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για το αν σκέφτονται το ντέρμπι πρωταθλήματος με τους «πράσινους» την Κυριακή και πάλι στο ΟΑΚΑ, τόνισε: «Δεν υπάρχει στο μυαλό μας το ντέρμπι της Κυριακής. Δε μπορείς να προτρέχεις με τόσο δύσκολη συνέχεια αγώνων. Κοιτάμε ένα παιχνίδι τη φορά, διότι σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να χάσεις εντελώς τη συγκέντρωσή σου. Ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό σημαίνει πολλά για τον κόσμο και το καταλαβαίνω, όμως προέχει η Φενέρ».

Τέλος, για την επιστροφή των Κώστα Σλούκα και Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΣΕΦ, δήλωσε: «Ο κόσμος χρόνια τώρα έχει υποδεχθεί και τον κόουτς Ομπράντοβιτς και τον Σλούκα αλλά και άλλους παίκτες που αγωνίστηκαν στο παρελθόν εδώ. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο και να δημιουργούμε θέμα. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα για όλους μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x