Εurobasket 2015

Παπανικολάου: «Όταν φοράς αυτό εδώ…»

Δεν χρειάζονται λόγια. Ο Κώστας Παπανικολάου τα είπε όλα στο sport-fm.gr με μια κίνηση.«Όταν φοράς αυτό εδώ (σ.σ. δείχνοντας το εθνόσημο), εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα», τόνισε εν όψει Ευρωμπάσκετ.

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν ανησυχεί για την Εθνική. Μιλώντας στο sport-fm.gr λίγο μετά τη νίκη επί της Ολλανδίας, όπου η ελληνική ομάδα ικανοποίησε σε κάποια διαστήματα και προβλημάτισε σε άλλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα είναι έτοιμη όταν πρέπει.

Έδειξε, δε, να έχει πλήρη συναίσθηση της σημασίας που έχει να φορά κάποιος το εθνόσημο και των προσδοκιών που υπάρχουν από τον κόσμο, σε σημείο που βγάζει από το μυαλό του την όποια ανησυχία για το δικό του μέλλον.

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Η ομάδα είχε κάποια καλά διαστήματα, αλλά και πολλά στα οποία δεν είχε ρυθμό και παρουσίασε προβλήματα στην άμυνα…
«Η αλήθεια είναι ότι το να τρώμε 80 πόντους, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, δεν είναι ένας από τους στόχους μας για το Ευρωμπάσκετ. Κατά διαστήματα μόνο είχαμε καλή εικόνα και πρέπει να βελτιωθούμε. Έχουμε δύο ακόμη καλά φιλικά και αρκετές δυνατές προπονήσεις για να επικεντρωθούμε στην άμυνα. Η άμυνα είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης και πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι για να είμαστε όπως πρέπει στο Ευρωμπάσκετ».

-Είσαι πλέον αρκετά χρόνια στην Εθνική. Η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη, αλλά από την εμπειρία σου βλέπεις να βρίσκεται στη σωστή τροχιά εν όψει Ευρωμπάσκετ;
«Η ιστορία έχει δείξει ότι όλες οι ομάδες φορμάρονται όσο πρέπει μέσα στο τουρνουά και παιχνίδι με το παιχνίδι. Το θετικό είναι ότι υπάρχει διάθεση για δουλειά και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ με το οποίο έχουμε πολύ καλή συνεργασία κι αυτό είναι θετικό σημάδι για να βγει κάτι καλό σαν αποτέλεσμα και να δέσει η ομάδα σαν οικογένεια».

-Βλέπουμε πως και εσύ σταδιακά ανεβάζεις ρυθμούς μετά από μια δύσκολη χρονιά, ειδικά στο δεύτερο μισό της.
«Πράγματι, το πρώτο μισό του 2015 δεν μου πήγε καλά. Δεν θα έλεγα πως είναι και ο καλύτερός μου χρόνος. Όμως ευχαριστώ πολύ τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου γιατί είναι δίπλα μου και με ενθαρρύνουν. Όσο περνά ο καιρός αρχίζω και νιώθω πιο καλά και πιο έτοιμος».

-Σε απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι ακόμη το μέλλον σου δεν είναι 100% αποσαφηνισμένο, μιας και οι Νάγκετς έχουν το δικαίωμα να σε αποδεσμεύσουν;
«Από τη στιγμή που φοράς αυτό εδώ (σ.σ. δείχνει το εθνόσημο), δεν πρέπει να σκέφτεσαι τίποτε άλλο. Θα υπάρξουν στιγμές που θα έρθει στο μυαλό σου, αλλά πρέπει να φροντίζεις να το αποβάλεις κατευθείαν, γιατί αλλιώς μόνο κακό στον εαυτό σου και στην ομάδα μπορείς να κάνεις. Πρέπει να κοιτάς μπροστά, να κοιτάς το τώρα και αυτή τη στιγμή εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα».

-Είπες και μόνος σου πως εκπροσωπείτε μια χώρα. Ο κόσμος ήρθε μαζικά στο γήπεδο σε ένα φιλικό μέσα στο καλοκαίρι απέναντι σε έναν μη εμπορικό αντίπαλο και κόντρα στην Τουρκία και τη Λιθουανία θα υπάρχουν πολύ περισσότεροι φίλαθλοι. Τι μήνυμα έχεις να τους στείλεις εν όψει Ευρωμπάσκετ; Οι προσδοκίες είναι μεγάλες…
«Θέλουμε την ώθηση του κόσμου, να μας δώσει την ενέργεια για να φύγουμε έτοιμοι από εδώ. Υποσχέσεις και μεγάλα λόγια δεν χρειάζονται. Ό,τι πρέπει να κάνει η ομάδα, πρέπει να το κάνει μέσα στο παρκέ. Στα λόγια δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πούμε. Χαμηλά το κεφάλι, κοιτάμε να δουλεύουμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x