Euroleague

Παπανικολάου στον ΣΠΟΡ FM: «Οι μικρές ομάδες διαλέγουν αντίπαλο, οι μεγάλες παίζουν»

Μόνο χαμένοι θα βγουν οι «αιώνιοι» αν μπουν στη διαδικασία να διαλέξουν αντίπαλο για τα play off της Ευρωλίγκας, όπως ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Σίγουρος ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός Superfoods δεν θα μπουν στη διαδικασία να διαλέξουν αντίπαλο για τα play off της Ευωλίγκας εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε αν το πράξουν δεν πρόκειται να βγουν ωφελημένες. «Οι μικρές ομάδες διαλέγουν αντίπαλο. Οι μεγάλες παίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στους Βάιο Τσούτσικα και Αντώνη Ντινιακό.

«Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπασκόνια δίνει χαρά», σχολίασε για τη νίκη του «τριφυλλιού» στη Βιτόρια με 72-63 ο παλαίμαχος φόργουορντ που έχει κατακτήσει τον τίτλο της Ευρωλίγκας τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και τον Παναθηναϊκό

Αναλυτικά μίλησε για:

-τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βιτόρια και το μπλακ-άουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο: «Από έξω είναι όλα εύκολα και βάζω μέσα και τον εαυτό μου. Το άγχος της νίκης είναι πιο μεγάλο από το άγχος της ήττας, όπως έλεγε και ο Μάλκοβιτς. Πέτυχε μια μεγάλη νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Έγιναν πολλά λάθη, κυρίως από τα γκαρντ, αλλά ευτυχώς δεν το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον ο αντίπαλος. Ίσως ενδόμυχα να σκέφτηκαν και τα προηγούμενα εκτός έδρας ματς οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Υπήρχε ηρεμία από την αρχή και έλεγχος από τον προπονητή. Στα προηγούμενα ματς δεν είχε σταθερές ο Παναθηναϊκός. Έπαιζε πολύ με το τρίποντο και είχε αναρχία. Αυτά σου δίνουν νίκες εντός έδρας, αλλά δεν φθάνουν πάντα εκτός. Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού δίνει χαρά, πήρε ψυχολογία για τα εκτός έδρας ματς και ας μην πάρει το πλεονέκτημα στο τέλος».

-τη σταθερότητα που έχει ο Ολυμπιακός και δεν έχει ο Παναθηναϊκός: «Ο Ολυμπιακός έχει κορμό πιο δομημένο επειδή οι παίκτες είναι πιο πολλά χρόνια μαζί. Υπάρχουν κι άλλες διαφορές. Ο Καλάθης για παράδειγμα παίζει πιο ελεύθερο μπάσκετ, δεν έχει τόσο το σετ παιχνίδι, ενώ ο Μάντζαρης για παράδειγμα παίζει πιο πολύ στη δική μας λογική».

-το ποιοι αντίπαλοι είναι… επιθυμητοί για την επόμενη φάση και τις δυνατότητες της ΤΣΣΚΑ: «Θεωρώ την ΤΣΣΚΑ φαβορί για την Ευρωλίγκα, έχει την ψυχολογία της περυσινής κατάκτησης. Δεν ξέρεις με σιγουριά το ποιον θέλεις ή δεν θέλεις, αυτό το λέγαμε και όταν ήμασταν παίκτες. Αν το έχεις αυτό στο μυαλό σου, χάνεις. Οι μικρές ομάδες διαλέγουν αντίπαλο, οι μεγάλες παίζουν. Παλιότερα το είχε κάνει η Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό και δεν της βγήκε. Αποκλείεται οι προπονητές να βάλουν την ομάδα σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έχουν περιθώριο να διαλέξουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός».

-το αν του αρέσει το νέο φορμάτ της Ευρωλίγκας: «Γίνεται ένα μικρό NBA. Γενικά πάντως ο παίκτης τη βαριέται την προπόνηση. Έχει τα συν και τα πλην αυτό το φορμάτ. Στην προπόνηση διορθώνεις πράγματα, αλλά με αυτό το μοντέλο δεν προλαβαίνεις να κάνεις προπόνηση. Από την άλλη, είναι τρομερά βαρετό να έχεις ένα ματς την εβδομάδα, το λέω επειδή έχει τύχη να δώσω ένα ματς την εβδομάδα. Ψυχολογικά ήταν πιο δύσκολα τα χρόνια τη δεκαετία του ’90, αν έχανες από τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό δεν έβγαινες από το σπίτι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x