Euroleague

Παπαπέτρου: «Εκείνοι το πλεονέκτημα έδρας, εμείς της… ομάδας»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου εκτιμά πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη Ρεάλ και να διεκδικήσει την πρόκριση.

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να επιστρέψει σε Final 4 μετά από επτά χρόνια εξέφρασε ο Ιωάννης Παπαπέτρου μιλώντας στην «Πράσινη». Ο 25χρονος φόργουορντ εκτιμά πως οι «πράσινοι» είναι σε άριστη κατάσταση για να κοιτάξουν στα μάτια τη Ρεάλ, ενώ αναφέρθηκε και στη συμβολή του Ρικ Πιτίνο στη μεταμόρφωσή τους.

Αναλυτικά, ο Παπαπέτρου μίλησε για:

-τη σειρά των playoffs με τη Ρεάλ: «Είναι μια πολύ δύσκολη σειρά και για τους δύο. Η Ρεάλ είμαι μια πάρα πολύ καλή ομάδα κι εμείς βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και θέλουμε να πάρουμε μια νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ. Το κλειδί για την πρόκριση νομίζω ότι θα είναι η βελτίωση. Όποια ομάδα καταφέρει να βελτιωθεί στη διάρκεια της σειράς νομίζω ότι θα είναι νικήτρια. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρές μάχες και να παλέψουμε μέχρι τέλους».

-το αν θα περιμένουμε εκπλήξεις στη σειρά: «Μπορεί να γνωριζόμαστε καλά, αλλά είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις και για τις δύο ομάδες. Πάντα το στοιχείο του αιφνιδιασμού είναι κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη τέτοιων παιχνιδιών».

-το τι άλλαξε με την έλευση του Πιτίνο: «Αυτό που άλλαξε περισσότερο από όλα είναι η ψυχολογία μας. Ο Ρικ Πιτίνο μάς βοήθησε πολύ να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και στις δυνάμεις μας, κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο εκείνη την εποχή λόγω των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί. Είχαμε βάλει τους εαυτούς μας βαθιά σε μια τρύπα. Ψάχναμε ένα σερί νικών για να ανατρέψουμε την κατάσταση και τα καταφέραμε. Μπορεί η βελτίωσή μας να μην ήταν με τη… μία, αλλά κάθε μέρα γινόμασταν καλύτεροι. Φυσικά η νίκη στη Μόσχα ήταν αυτή που μας έδωσε φτερά, καθώς μας έκανε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε παντού».

-το ποιος έχει το προβάδισμα πρόκρισης: «Η Ρεάλ μπορεί να έχει το πλεονέκτημα της έδρας, εμείς όμως έχουμε το πλεονέκτημα της ομάδας. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, έχουμε φόρα και είμαστε πραγματική ομάδα. Είμαστε οικογένεια, είμαστε φίλοι και είναι πολύ σημαντικό μια ομάδα να έχει αυτό το κλίμα πριν από τέτοια ματς. Το ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρεθεί σε Final 4 από το 2012 είναι ένα έξτρα κίνητρο. Δεν είναι πίεση, πίεση έχουμε πάντα στον Παναθηναϊκό. Θέλω να είμαι μέλος της ομάδας που θα στείλει τον Παναθηναϊκό και πάλι στο Final 4».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x