Ελλάδα

Παπαπέτρου: «Μπράβο στα κορίτσια. Να βάλουμε εμείς τους κανόνες με Ζαλγκίρις»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσε το στίγμα μετά την άνετη νίκη του Ολυμπιακού στο Λαύριο.

Με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στη νίκη 84-68 στο Λαύριο. Ο 23χρονος φόργουορντ συνεχάρη τα κορίτσια του βόλεϊ για τον ευρωπαϊκό τους τίτλο και έδωσε το σύνθημα για… Ζαλγκίρις.

«Καταρχάς, θέλω να συγχαρώ τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού που κατάφερε να κερδίσει τον ευρωπαϊκό τίτλο. Κατά δεύτερον, είμαστε σε μία περίοδο που όλοι προσπαθούν να βρεθούν στο 100% εν όψει Ζαλγκίρις. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε ρυθμό, το κάναμε και πήραμε το παιχνίδι. Όσον αφορά στον τραυματισμό του Στρέλνιεκς, πιστεύω ότι δεν θα είναι κάτι σημαντικό», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μάζεψε 14 ριμπάουντ, τόνισε: «Όταν αγωνίζομαι στο 4, είναι σημαντικό να κυνηγάω τα ριμπάουντ. Το έχω στο νου μου και σήμερα μάζεψα αρκετά. Όπου μπαίνω, προσπαθώ να παίξω. Ξέρω ποια είναι τα δυνατά μου στοιχεία και ψάχνω πώς μπορώ να κάνω τη διαφορά και να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για τη σοβαρότητα που δείχνει ο ίδιος και στα «μικρά» ματς είπε: «Αυτό είναι θέμα νοοτροπίας. Η νοοτροπία είναι να προετοιμάζεσαι το ίδιο για όλα τα παιχνίδια, όπως συμβαίνει και στους πολέμους. Η προσπάθεια και η προετοιμασία πρέπει να είναι ίδια για όλα τα παιχνίδια. Δεν μπορείς να χαλαρώνεις».

Όσον αφορά στη σειρά των πλέι οφ με την Ζαλγκίρις, δήλωσε: «Είμαστε εκεί που θέλαμε να βρισκόμαστε. Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θέλουμε ακόμη τρία με τρεις νίκες για την πρόκριση. Πρέπει να βάλουμε τους κανόνες μας από το πρώτο παιχνίδι».

Τέλος, για τον Βασίλη Σπανούλη που χρειάζεται άλλους 9 πόντους για να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος είπε: «Είναι μεγάλος αθλητής, μεγάλος ηγέτης. Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, είμαστε ευλογημένοι ως συμπαίκτες του και εύχομαι να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x