Ελλάδα

Παπαθεοδώρου: «Ένα βήμα παραπάνω από πέρσι»

Επανάληψη της καλής πορείας στο πρωτάθλημα και πρόοδο στην Ευρώπη θέτει σαν στόχο για τον ΠΑΟΚ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θέτει σαν στόχο για τον ΠΑΟΚ τη διατήρηση των κεκτημένων της τρίτης θέσης στην Α1, αλλά με μια καλύτερη πορεία στην Ευρώπη και μπάσκετ που θα φέρει τον κόσμο στο Παλατάκι. Αναλυτικά ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε στον Fair Play για:

-τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ: «Είμαστε ευχαριστημένοι με τις μεταγραφές. Το πρόβλημα δεν είναι ποιοι παίκτες είναι πίσω σε φυσική κατάσταση. Κάποια παιδιά, όπως ο Μαργαρίτης, έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες. Κάποια παιδιά, όπως ο Αθηναίου, αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών».

- τους φετινούς στόχους: «Είναι λογικό ότι όλοι έχουν θέματα να λύσουν με τις ομάδες τους. Όλοι θέλουν να πετύχουν το καλύτερο και οι στόχοι μίας ομάδας εξαρτώνται από το πόσο έτοιμη θα παρουσιαστεί στην έναρξη του πρωταθλήματος και πόσο θα καλυτερεύει κατά τη διάρκεια του. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε με τους ρυθμούς που είχαμε πέρσι, κάτι που είναι δύσκολο».

-την απόσταση από τους «αιώνιους»: «Είναι δεδομένο ότι βρίσκονται σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τους υπόλοιπους, όμως πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο ποιοτικό. Υπάρχουν επενδυτές που έχουν βάλει χρήματα κι έτσι θα είναι πιο απαιτητικό το πρωτάθλημα. Το να βγεις… πρωταθλητής μετά τους πρωταθλητές είναι ένας άτυπος τίτλος. Σου δίνει μία ηθική ικανοποίηση ότι στο πρωτάθλημα με τους ισοδύναμους που συμμετέχεις μπορείς να είσαι ο πρώτος».

-τη χρησιμότητα των φιλικών: «Τελική γνώμη σίγουρα δε θα σχηματιστεί, καθώς δεν έχουμε καταφέρει να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Στα δύο φιλικά αυτή την εβδομάδα θα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής και σε κάποια άλλα παιδιά. Την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν κι άλλοι παίκτες και τις τελευταίες τρεις εβδομάδες θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα».

- τον Γκάρετ: «Ο Γκάρετ είναι ένας παίκτης με πολύ καλά προσόντα εκ φύσεως. Επίσης έχει παίξει στην Ευρώπη, οπότε δε θεωρώ ότι θα έχει προβλήματα προσαρμοστικότητας».

- τον Χάτσερ: «Ο Χάτσερ είναι για τρίτη φορά εδώ, ξέρει πρόσωπα και πράγματα και είναι, επίσης, ένας πολύ καλός χαρακτήρας. Θα παίξει σίγουρα ένα σημαντικό ρόλο, προκειμένου να βοηθήσει και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας μας».

-την παρουσία του κόσμου: «Από την πλευρά μας μπορούμε να προσελκύσουμε τον κόσμο μόνο μέσω της καλής παρουσίας μας. Η ομάδα έπαιξε πέρσι σκληρά, έπαιξε σε ένα καλό επίπεδο και κέρδισε. Πραγματικά όταν το «Παλατάκι» έχει κόσμο μας δίνει πολύ μεγάλη ώθηση σε όλα τα παιχνίδια».

- το αν έχει κλείσει το ρόστερ: «Έχουμε βρει τους παίκτες που θέλουμε και λογικά έχει κλείσει το ρόστερ. Εκτός, βέβαια, αν προκύψει κάτι εξαιρετικό και… αλλάξουμε το μυαλό μας. Μία περίπτωση, φυσικά, που θα είναι και προσιτή οικονομικά».

- τη φετινή αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας: «Η φιλοσοφία δε θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Θέλουμε να κρατήσουμε όλα τα καλά πράγματα από πέρσι που μας έφεραν στην 3η θέση και παράλληλα να έχουμε μία καλή παρουσία στην Ευρώπη, προκειμένου να φτάσουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x