Ελλάδα

Παπαθεοδώρου: «Επίθεση πέρα από τα όρια στον Σαββίδη»

Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη εξέφρασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Θέση υπέρ του Ιβάν Σαββίδη πήρε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου μετά τη νίκη επί του Ρεθύμνου.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι τα όσα έγιναν με την υπόθεση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ επηρέασαν την ομάδα του στην προετοιμασία της και παράλληλα είπε πως στον πρόεδρο του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ γίνεται μια επίθεση πέρα από τα όρια και θα έπρεπε όλοι να είναι πιο φειδωλοί στις κρίσεις τους.

Αναλυτικά:

«Κάναμε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που επιβεβαίωσε τα σχόλια που είχαμε κάνει τις προηγούμενες μέρες. Παίζει έξυπνα, καλύπτει τις αδυναμίες του και εκμεταλλεύεται κάποια στοιχεία. Τα πήγε εξαιρετικά με το Λαύριο και την ΑΕΚ.

Ελέγξαμε τον ρυθμό για μεγάλο διάστημα, πήραμε προβάδισμα, όχι όμως ασφαλείας. Θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε τη διαφορά στα τελευταία λεπτά. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα αντέδρασε. Είχαμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε. Είναι δεδομένο ότι η προηγούμενη εβδομάδα ήταν δύσκολη, γιατί είχαμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στο BCL και το πιστεύαμε, παρότι αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με τετραπλάσιο μπάτζετ.

Η ομάδα είναι σε φάση ωρίμανσης. Εκτός από τους Αμερικάνους, διαχειριζόμαστε παίκτες που ωριμάζουν που θέλουμε να πάρουν εμπειρίες, εικόνες και ευθύνες. Γι’ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ο δεύτερος λόγος ήταν εξωαγωνιστικός, το θέμα κυρίευσε τα media. Ο κ. Σαββίδης έχει αγκαλιάσει όλον τον ΠΑΟΚ και όλη αυτή η επίθεση πέραν από τα όρια για ένα λάθος που έκανε, μας χάλασε το μυαλό. Ένας δικός μας άνθρωπος βρέθηκε στο στόχαστρο. Όλη αυτή η ιστορία όμως θα κάνει καλό σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στα άλλα τμήματα, για να κάνει περήφανους τους οπαδούς του».

Για το τι θα έλεγε στον Ιβάν Σαββίδη: «Υπάρχει στήριξη και αγάπη στο πρόσωπό του. Λάθη κάνουμε όλοι. Το σημαντικό είναι πως θα διαχειριστεί το λάθος του ο καθένας. Έχει κάνει όμως τόσο σημαντικά πράγματα για τη Θεσσαλονίκη που δεν αξίζει αυτής της μεταχείρισης που είχε όλη την εβδομάδα. Δημιουργήθηκε η εικόνα ενός τυχοδιώκτη, ενός εγκληματία σε έναν χώρο αγγελικά πλασμένο. Καλό θα είναι να είμαστε πιο φειδωλοί σε κρίσεις. Δεν θεωρώ ότι αυτό έγινε τυχαία. Εμείς αυτό που θέλουμε ως ΚΑΕ, είναι να γνωρίζει ότι είμαστε κοντά του».

Για τα ματς με Κολοσσό και Άρη: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν το πιο δύσκολο από τα τρία, με βάση την πνευματική προετοιμασία και το ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τον αποκλεισμό, γιατί είχαμε πιστέψει στην πρόκριση. Θα δώσουμε τα πάντα στο Πρωτάθλημα, θα παλέψουμε για να κερδίσουμε τα περισσότερα παιχνίδια για να δούμε τι θα κάνουμε. Έχουμε κίνητρο, δεν έχουμε παίκτες που έχουν κατακτήσει τα πάντα, οπότε όλοι έχουν κίνητρο. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, αλλά από το ματς με τον Άρη, κάθε εκτός έδρας νίκη είναι σημαντική. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι σημαντικό για αγωνιστικούς και ψυχολογικούς λόγους. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας. Αν είμαστε ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να προχωρήσουμε παραπάνω».

Για την εξέλιξη των νέων παικτών: «Έχουμε παίξει δύσκολα παιχνίδια. Δεν έχουμε βγάλει τελικό συμπέρασμα ότι για να καταφέρει η ομάδα να προχωρήσει στην Ευρώπη μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα, υπάρχουν θετικά σημάδια. Δεν είναι όλα ρόδινα. Δεν σημαίνει ότι θα βγουν όλοι κερδισμένοι. Εμείς δίνουμε χώρο να δείξουν τι μπορούν να κάνουν αυτά τα παιδιά, για να μεγαλώσουν μαζί με την ομάδα. Το συμπέρασμα θα είναι ασφαλές στο τέλος της χρονιάς».

Για τον αγώνα με το Ρέθυμνο: «Η πνευματική προετοιμασία ήταν δύσκολη. Είχαμε ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Το Ρέθυμνο αμύνθηκε έξυπνα. Πήγαμε σε προσωπικές φάσεις και σκοράραμε αφού στο ατομικό κομμάτι υπήρξαν παιδιά που μας βοήθησαν. Στο ελληνικό Πρωτάθλημα υπάρχουν έξυπνοι προπονητές και δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν. Οι ισορροπίες είναι λεπτές σε όλα τα παιχνίδια, εντός κι εκτός έδρας. Μας οδήγησε το παιχνίδι στο μικρό rotation. Ο Κατσίβελης πήγε καλά, ο Τζόουνς το ίδιο όπως και ο Κρουμπάλι. Από τη στιγμή που έχουμε 12 παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν ανάλογα με το παιχνίδι θα υπάρχει διαφορετική προσέγγιση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x