Ελλάδα

Παπαθεοδώρου: «Με λυπεί που δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που θα μπορούσαμε»

Πικρό τέλος είχε στη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ, καθώς δεν κατάφερε να κάνει αυτά που θα μπορούσε βάσει δυνατοτήτων, σύμφωνα με τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Τα εξωαγωνιστικά προβλήματα «λύγισαν» τον ΠΑΟΚ και έτσι δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τη σεζόν που ονειρευόταν, όπως δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την ήττα-αποκλεισμό από τον Προμηθέα Πάτρας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου:

«Είναι περίεργη και ιδιαίτερη μέρα για την ομάδα και εμένα. Θα σας πω όσα είπα στους παίκτες και αξίζουν τον κόπο να περάσουν προς τα έξω. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια ειδικά μετά τον Φεβρουάριο, για να φτάσουμε ως εδώ. Είναι μεγάλη επιτυχία, είναι σαν να πήρε τίτλο ο ΠΑΟΚ, το ότι σήμερα υπήρχε μία κανονική ομάδα που πάλεψε σε ένα ματς πλέι οφ. Το ότι η ομάδα κατάφερε και τελείωσε τη χρονιά είναι τεράστιο επίτευγμα που μόνο όσοι το έζησαν μπορούν να το αντιληφθούν. Γι' αυτό είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη αυτής της ομάδας.

Βρέθηκαν πολλοί σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Μείναμε όρθιοι, είχαμε το πνεύμα που αξίζει να έχει μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ αυτά τα καταπληκτικά παιδιά και δεν μιλάω για την αγωνιστική αξία τους. Όρθωσαν το ανάστημά τους και τελείωσαν τη χρονιά μαζί μας. Αυτοί οι παίκτες δεν σήκωσαν τίτλο, αλλά φτάσανε κοντά στο να το κάνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι μέλη της ιστορίας του ΠΑΟΚ και ως έτσι πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, όλο το τιμ που βίωσαν τα ίδια προβλήματα. Έχω να πω μόνο καλά λόγια για όσους βλέπω εδώ μέσα στα γραφεία που μας στήριζαν με τον τρόπο που μπορούσαν. Ήταν πολύ μεγάλη τιμή για μένα που επιλέχθηκα να είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ παρά τις δύσκολες καταστάσεις. Μπορούσαμε με διαφορετικές συνθήκες να πετύχουμε περισσότερα. Αυτό μόνο με λυπεί, το ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που θα μπορούσαμε. Όλα τα υπόλοιπα τα έχω βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού μου, το τι έφταιξε, τι έγινε. Είναι δευτερεύοντα. Πρέπει να υπάρχει συσπείρωση και θετικό κλίμα όχι στην απόδοση ευθυνών αλλά στο να στηριχθεί η ομάδα και να βρει λύση. Για τους ανθρώπους της ομάδας εγώ δεν σηκώνω κουβέντα. Είναι τίμιοι, ηθικοί και εργασιομανείς. Όποιος έχει κάτι άλλο στο μυαλό του, εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. Δεν είναι δουλειά μου να επεκταθώ. Ευχαριστώ τον Μπάνε και τους συνεργάτες του που μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας
».

Για την επιλογή του να μείνει μέχρι το τέλος: «Είχα πει ότι όταν υπογράφω κάτι το τηρώ μέχρι το τέλος. Το κίνητρό μου ήταν πολύ μεγάλο γιατί πίστευα και πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν από τις 15 Σεπτέμβρη, πίστεψα πολύ στην ομάδα που είχαμε οργανώσει. Θεωρούσα στο μυαλό μου, ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί μία λύση όχι προσωρινή που θα μπαλώσει και θα μας έδινε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Παρά τις απώλειες του Μορέιρα και του Αθηναίου η ομάδα κατάφερε εμφατικά να είναι μέσα στους στόχους της, να διεκδικήσει ένα Κύπελλο στα ίσια, να περάσει στους “16” του BCL. Είναι δύσκολο να κρατήσεις όμως έτσι μία ομάδα. Όσο υπήρχαν άνθρωποι να στηρίζουν, εγώ δεν μπορούσα να φύγω. Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν κάθε μέρα εκεί, είτε στο γήπεδο είτε από έξω».

Για το αν μπορεί να μείνει στην ομάδα αν αλλάξει κάτι: «Δεν έχει σημασία τι πιστεύω. Εμείς ολοκληρώσαμε μία διαδρομή δύο ετών. Δεν είναι κατάλληλη στιγμή να κάνω απολογισμό. Πρέπει να μας δοθεί χρόνος αφού βάλαμε το προσωπικό εγώ κάτω από την ομάδα. Πρέπει να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για εμάς. Μακάρι το πρόβλημα να είναι η απαρχή για μία λύση και ο ΠΑΟΚ να φτάσει εκεί όπου αξίζει. Είναι νωρίς ακόμη».

Για το ποιοι εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα: «Αναγκάστηκα φέτος να πάρω θέση, να βγω πιο μπροστά να παρουσιάσω το πρόβλημα και να εκτεθώ. Η δουλειά μου είναι μέσα στο γήπεδο και έχει να κάνει με αγωνιστικά θέματα. Δεν είμαι αυτός που θα ρίξει λάδι στη φωτιά και θα συνεχίσω να πετάω σπόντες. Πρώτον γιατί δεν είναι αρμοδιότητα μου και πραγματικά θέλω κατά δεύτερο, όλοι να βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια. Δεν θέλω να απαντήσω ευθέως στην ερώτηση».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θυμήθηκε την ημέρα της παρουσίασής του από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και σημείωσε: «Στις 27 Μαΐου 2017 όταν έκατσα εδώ είχα περισσότερο κόσμο απέναντι μου. Δέχτηκα μεγάλη αμφισβήτηση διαδεχόμενος έναν πολύ και σεβαστό προπονητή, τον κ. Μαρκόπουλο. Ήθελα όμως να δείξω ότι μπορώ να σταθώ. Το χειροκρότημα που πήραν τα παιδιά σήμερα, δεν ανταλλάσσεται με δολάρια ή ευρώ. Ευχαριστώ αυτούς που μας στήριξαν. Ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρό, μπασκετικό κοινό που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος. Ήταν μεγάλη χαρά το ότι μας χειροκρότησαν. Δεν είμαι έτοιμος να κάνω απολογισμό, γιατί η χρονιά περιλαμβάνει δύο περιόδους. Την ομάδα μέχρι τον Φλεβάρη και μετά τον Φλεβάρη. Οι συνθήκες δεν ήταν καλές και γι' αυτό δεν είμαι σε θέση να πω τι αφήνω πίσω μου. Κάναμε όμως τεράστια προσπάθεια. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου, έδωσα αυτό που είχα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x