Ελλάδα

Παπαθεοδώρου: «Τα παιδιά δεν συμβιβάζονται με την ήττα»

Στο χαρακτήρα της Εθνικής Νέων στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μιλώντας για παιδιά που δεν συμβιβάζονται με την ήττα, μετά τη νίκη επί της Κροατίας στον μικρό τελικό.

Τα ψυχικά αποθέματα των παικτών του εξήρε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά τη νίκη της Εθνικής Νέων επί της Κροατίας και την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού U20.

«Στην ζωή υπάρχουν δύο δρόμοι. Εμείς διαλέξαμε τον δύσκολο. Αλλά αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα και όχι για τα εύκολα. Για αυτό και κατάφερε σήμερα να κάνει αυτή την ανατροπή και να κερδίσει την άνοδό της για να επιστρέψει εκεί που πραγματικά της αξίζει να είναι», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Ο χαρακτήρας που είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα είναι ασυμβίβαστος με το θέμα της ήττας. Έχει πολύ δυνατό χαρακτήρα. Είναι πολύ δυνατή η σχέση που έχουν αυτά τα παιδιά μεταξύ τους. Δεν έχει να κάνει με μπάσκετ, με τεχνική με pick n roll και τέτοια πράγματα. Έχει να κάνει με ψυχικά χαρίσματα και με ανθρώπινες σχέσεις. Αυτός ήταν ο σημαντικός λόγος και τίποτα παραπάνω».

Τέλος, αναφέρθηκε στη συμπαράσταση του κοινού στην ελληνική ομάδα. «Ό,τι και να πω θα είναι λίγο για τον κόσμο. Δε θυμάμαι ποτέ από την πρώτη μέρα σε τουρνουά στην Ελλάδα τέτοια ανταπόκριση. Αυτή την αγάπη που ζήσαμε μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Θεωρώ πως η Χαλκίδα είναι μια πόλη που λατρεύει το μπάσκετ και για αυτό και η ομοσπονδία της αναθέτει συχνά διάφορες διοργανώσεις. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλο αυτό τον κόσμο για την υποστήριξη και την συμπαράσταση στις καλές και στις κακές στιγμές της ομάδας. θα είμαστε πάντα υπόχρεοι και οι προπονητές και οι παίκτες και η Ομοσπονδία, σε αυτό το κοινό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x