Ελλάδα

Παπαθεοδώρου: «Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας με Παναθηναϊκό»

Ένα καλό τεστ για το πόσο απέχει ο ΠΑΟΚ από το τοπ επίπεδο θα αποτελέσουν οι ημιτελικοί με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Αναλυτικά, ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε στη Metrosport για:

-την ανοδική πορεία του ΠΑΟΚ: «Η δουλειά άρχισε από νωρίς. Η ομάδα έκανε πολύ καλό κομμάτι από τον Νοέμβριο και μετά με συνεχόμενες νίκες στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να περάσει στους "16" του BCL κάνοντας εμφανίσεις πολύ εμφατικές, με 30 πόντους τη Νεπτούνας, 20 τη Βέντσπιλς και παράλληλα μεγάλες νίκες επί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Το μεγάλο σερί είναι από τον Μάρτιο αλλά η ομάδα παίζει σε πολύ καλό επίπεδο το τελευταίο 6μηνο. Φτάσαμε στην κορύφωση σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν και θέλουμε να τελειώσουμε με τον ίδιο τρόπο».

-τα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό: «Είναι πολύ δύσκολο αλλά θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι ομάδα πολύ μεγαλύτερης ποιότητας από τη δική μας. Έχουμε να κερδίσουμε όμως πολλά από τα συγκεκριμένα παιχνίδια και κυρίως να αξιολογήσουμε τη διαφορά από τον πρωταθλητή. Θα είναι το τέλειο μήνυμα που θα πάρουμε στο κλείσιμο τα χρονιάς».

-το στόχο της τετράδας: «Αυτός είναι ένας στόχος για εμάς. Να κρατήσουμε την ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο. Είναι γεγονός ότι έχουμε καταναλώσει μεγάλο μέρος της ενέργειας μας.' Ίσως εμφανιστεί κάποια κόπωση και σε θέμα συγκέντρωσης, αλλά θεωρώ ότι θα τελειώσουμε με τον τρόπο που πρέπει και που αρμόζει στην ομάδα μας».

-τη σειρά με την ΑΕΚ: «Όταν παίζεις με μία καλή ομάδα που αποτελείται από πολύ αξιόλογους παίκτες, πρέπει να κάνει τα πάντα σε πολύ καλό επίπεδο. Εμείς εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας στην άμυνα και στην επίθεση. Στοχεύσαμε κάποια πράγματα με ακρίβεια. Γι' αυτό είχαμε τον έλεγχο για μεγάλο διάστημα, ακόμη και όταν δεν είχαμε το προβάδισμα στο 1ο παιχνίδι, ελέγχαμε τον αγώνα και χρειαζόμασταν ένα καλό διάστημα για να προσπεράσουμε. Το ίδιο έγινε και στο 2ο παιχνίδι και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είχαμε πολύ λιγότερο άγχος σε σχέση με το 1ο παιχνίδι. Κάθε φορά που προσπαθούσε να αντιδράσει η ΑΕΚ, είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση, αποφασιστικότητα και ευστοχία στο μακρινό σουτ. Παίξαμε και αποτελεσματική άμυνα σε βασικά ατού της ΑΕΚ».

-τις επιθετικές αρετές που βγάζει ο ΠΑΟΚ: «Το τελευταίο διάστημα η ομάδα παίζει επιθετικά από τους 80 πόντους και πάνω, με δημιουργία, με υψηλά ποσοστά ευστοχίας, με αποτελεσματικότητα. Για εμάς είναι μεγάλο επίτευγμα το ότι δεν πήγαμε να παίξουμε "κλεφτοπόλεμο" αλλά παίξαμε τα παιχνίδια στα ίσια. Αυτό αποδεικνύει και την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x