Ελλάδα

Παπαθεοδώρου: «Υπερήφανος για τον κόσμο, δείξαμε ενότητα»

Χαρούμενος για το αποτέλεσμα κόντρα στον Άρη, αλλά και για την έμπρακτη συμπαράσταση όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του «Δικεφάλου», Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας 95-79 του Άρη στην «Πυλαία».

Στην συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του «Δικεφάλου», Ηλίας Παπαθεοδώρου, στάθηκε στην εξαιρετική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Επιπλέον, ο 43χρονος τεχνικός δήλωσε υπερήφανος για την έμπρακτη στήριξη που έδειξαν με την παρουσία τους στο γήπεδο, τόσο οι φίλοι της ομάδας, όσο και τα υπόλοιπα αθλητικά τμήματα της οικογένειας του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεωδόρου:

Για το σημερινό παιχνίδι με τον Άρη:
«Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Καταφέραμε και κυριαρχήσαμε για 40 λεπτά, με εξαίρεση 3-4 λεπτά στην τέταρτη περίοδο. Η απόδοσή μας κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα για 36 λεπτά και το να παίζει μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ τόσο καλά και ποιοτικά, σημαίνει πως η νίκη ήταν δίκαιη. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Η διακοπή είναι «βάλσαμο» για εμάς. Πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας, να μπορέσουμε στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν, να είμαστε πιο δυνατοί και να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε. Συγχαρητήρια και στον Άρη για την εμφάνιση του. Στο τελευταίο κομμάτι, θα ήθελα να κάνω αναφορά στην παρουσία και την εκπληκτική συμπεριφορά του κόσμου του ΠΑΟΚ. Είναι ημέρα περηφάνιας, καθώς πέρα από το ποιοτικό μπάσκετ και τις επιτυχίες στα τελευταία παιχνίδια, δείξαμε ενότητα. Άνθρωποί από το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ και όλα τα τμήματα, αφουγκράστηκαν την ανάγκη μας για στήριξη. Τους ευχαριστούμε και τους θέλουμε δίπλα μας».

Για την αντίδραση της ομάδας στην 4η περίοδο:

«Νομίζω πως βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο που παίζουμε καλό μπάσκετ. Έχουμε ποιότητα κι έτσι βρίσκουμε σκορ και δημιουργία κι αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματά μας. Οι τελευταίες δέκα ημέρες ήταν ένας μαραθώνιος και μάλιστα, τις τέσσερις ημέρες ήμασταν στο αεροπλάνο. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις για 40 λεπτά με αυτόν τον τρόπο. Αντιδράσαμε και δείξαμε πως έχουμε μια ομάδα με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Αντιστρέψαμε το κακό μας διάστημα και κερδίσαμε με μια διαφορά που αντικατοπτρίζει την συνολική εικόνα του αγώνα».

Για την εικόνα του Λίνου Χρυσικόπουλου:
«Κάθε παίκτης θέλει το χρόνο του για να ωριμάσει, ν' αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Έχει τεράστια βελτίωση από την τελευταία μας συνεργασία. Είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος της ομάδας και σπαταλά επιπλέον ώρες στο γήπεδο. Δουλεύει πολύ κι έχει αυτή την εικόνα. Η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο στο τελευταίο διάστημα και λόγω του Κόνιαρη. Σήμερα μπορεί να είχε 3 πόντους αλλά ήταν αλάνθαστος και πίεζε πολύ στην μπάλα. Η παρουσία του τον τελευταίο μήνα μας βοηθάει πολύ στο να ελέγχουμε τα παιχνίδια και να παίζουμε πιο ορθολογικά».

Για την επίδραση στην ομάδα που είχαν οι νίκες κόντρα σε Τενερίφη και Άρη:
«Οι δύο τελευταίες νίκες μας δίνουν αυτοπεποίθηση και μας κρατάνε ζωντανούς στους στόχους που έχουμε. Εγώ θεωρώ πως πιο σημαντική νίκη, ήταν αυτή στην Τενερίφη, ανεξάρτητα του τι πιστεύει ο κόσμος. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μια ισπανική ομάδα εκτός έδρας, μετά από 18 χρόνια με πολύ επιβλητικό τρόπο και χωρίς τον αρχηγό του. Η διακοπή είναι ευεργετική για το πνεύμα και το σώμα μας. Έχουμε τον Μαργαρίτη εκτός και πέντε διεθνείς παίκτες. Θα έχουμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε. Τώρα πρέπει να φανούμε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί ώστε να εξαργυρώσουμε το καλό ξεκίνημα και στο τέλος Φεβρουαρίου, να είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στη θέση «4»:
«Πρόβλημα στο «4» δεν έχουμε, δεδομένου ότι ο καλύτερος μας παίκτης αυτήν τη στιγμή, ο Χρυσικόπουλος, παίζει εκεί. Έχουμε πρόβλημα στο rotation και τα παιχνίδια, είναι πολλά και συνεχόμενα. Έχουμε μείνει με τρεις ψηλούς και οι υπόλοιποι, βοηθούν όσο μπορούν. Θα κάνουμε μια εκτίμηση με τη διοίκηση και θα δούμε πως θα πράξουμε».

Για την επιστροφή του Απόλλωνα Τσόχλα:
«Ο Τσόχλας είναι ένα παιδί που μαζί με τον Μαργαρίτη, αντιπροσωπεύουν σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια της τελευταίας 6-7ετιας του ΠΑΟΚ. Παιδιά με αυταπάρνηση, φιλότιμο και μπασκετική ικανότητα. Βάζουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα κι είναι πολύ σημαντικοί για εμάς με να υπάρχουν στο γήπεδο, να μας βοηθούν γιατί είναι ευλογία να έχουμε αυτούς τους δυο παίκτες. Είναι λοιπόν, πολύ σημαντικό το ότι επέστρεψε ο Απόλλων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x