Ελλάδα

Παράταση για συμμετοχή στα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ ως 19/7-Τι γίνεται με Ολυμπιακό

Η ΕΟΚ αποφάσισε να δώσει παράταση λίγων ημερών στη σχετική προθεσμία που αφορά και τον Ολυμπιακό.

Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. αποφασίστηκε παράταση στην προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στα εθνικά πρωταθλήματα και το Κύπελλο Ελλάδας ως την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως η αρχική προθεσμία έληγε σήμερα και αφορούσε και στον Ολυμπιακό, που βάσει των αποφάσεων ΕΣΑΚΕ και ΑΣΕΑΔ οδηγείται στην Α2. Πάντως υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες για τη σύνθεση των κατηγοριών λόγω συγχωνεύσεων ή αποχωρήσεων ομάδων.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλά αναμενόταν να το πράξουν. Σε διαφορετική περίπτωση, το σωματείο δεν θα αγωνιστεί σε καμία εθνική κατηγορία το 2019/20 και όταν επανέλθει τη σεζόν 2020/21 θα πρέπει να το κάνει από τη Γ’ Εθνική!

Υπενθυμίζεται πως αν τελικά ο Ολυμπιακός παίξει στην Α2, αρχίζει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ενώ θα αγωνιστεί και στο Κύπελλο αρχίζοντας όχι από τα προημιτελικά όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά από τη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης, όταν οι 16 ομάδες της Β’ Εθνικής που θα έχουν περάσει από την πρώτη αγωνιστική θα κληρωθούν (και θα παίξουν ως γηπεδούχοι) με τις 16 της Α2.

Οι κληρώσεις για Α2 και Κύπελλο Ανδρών θα γίνουν στις 19 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x