Ευρώπη

Παρέμβαση Παπαδόπουλου στον ΣΠΟΡ FM: «Κάποιες ομάδες δεν θέλουν ούτε να ακούν για τη FIBA»

Την άποψη του για την κόντρα FIBA-Euroleague εξέφρασε στον ΣΠΟΡ FM ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μ. Παπαδόπουλος, κάνοντας παρέμβαση την ώρα της συνέντευξης του Πατρίκ Κομνηνού στην «Αντεπίθεση».

Θέση για όσα συμβαίνουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, πήρε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκούς Superfoods, Μάνος Παπαδόπουλος, με παρέμβαση του στον ΣΠΟΡ FM, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του CEO του Basketball Champions League στην εκπομπή «Αντεπίθεση».

Την ώρα που ο Πατρίκ Κομνηνός ανέλυε το σκεπτικό της νέας διοργάνωσης της FIBA στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα, ο πρόεδρος των «πρασίνων» παρενέβη, τονίζοντας από την εμπειρία του, ότι υπάρχουν ομάδες στην Ευρωλίγκα, όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τη FIBA.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάνος Παπαδόπουλος στον ΣΠΟΡ FM

«Θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις που είναι για το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα. Θα ήθελα να πω, αφού έχω παραβρεθεί σε όλες τις συσκέψεις των ομάδων της Ευρωλίγκα, ότι έχω βγάλει ένα βασικό συμπέρασμα. Οι περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκα δεν θέλουν να ακούνε για τη FIBA. Όταν έρχεται η Ρεάλ και λέει δεν θέλω να ακούω για τη FIBA, ή την Μπαρτσελόνα να μιλάει ανάλογα, τότε βγάζω το συμπέρασμα ότι αυτό πρέπει να λυθεί. Τα μεγάλα clubs δεν θέλουν να ακούνε για τη FIBA.

Υπάρχουν και ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός που θέλει να βρεθεί λύση για το άθλημα, γιατί αγαπούν το μπάσκετ, αλλά υπάρχουν σύλλογοι που δεν θέλουν καν να ακούνε. Επίσης τα χρήματα λέτε ότι στην Ευρωλίγκα είναι πολλά. Κάποιες ομάδες, αν έπαιζαν στην Ευρωλίγκα, κάποιοι ιδιοκτήτες θα πήγαιναν φυλακή γιατί τα έσοδα είναι περιορισμένα. Δεν είναι η Ευρωλίγκα σαν το Τσάμπιονς Λιγκ του ποδοσφαίρου. Αυτό για τα έσοδα είναι ένας μεγάλος μύθος. Η FIBA είχε εκπονήσει το ίδιο σύστημα με την Ευρωλίγκα, μια μορφή κλειστής λίγκας δηλαδή στην οποία αντί για 11 συμβόλαια θα υπήρχαν 8. Και τα κριτήρια θα ήταν διαφορετικά. Σε αυτό δεν φταίει κανείς, αλλά η μορφή του αθλήματος. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ δεν μπορεί να γίνει Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αν παίξει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ με την Μακάμπι, θα γεμίσει το γήπεδο. Αν όμως, αυτές οι ομάδες παίξουν με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, τότες θα έχουν 1000 άτομα στο γήπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x