Euroleague

Πασκουάλ: «Αξέχαστη η Euroleugeu το 2010 και το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ»

Ο Τσάβι Πασκουάλ, έχοντας υπογράψει πλέον στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, παραχώρησε συνέντευξη και στάθηκε στις χαρούμενες αναμνήσεις της μέχρι τώρα καριέρας του.

Την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης παραχώρησε ο Τσάβι Πασκουάλ, όπου στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάκτηση της Euroleague το 2010 με την Μπαρτσελόνα, αλλά και του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ με την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Για τις πιο όμορφες αναμνήσεις στη μέχρι τώρα στη καριέρα του, ανέφερε: «Η κατάκτηση της Euroleague του 2010 ήταν κάτι υπέροχο. Δεν έχω λάβει τόσα πολλά «μπράβο» ποτέ ξανά στη ζωή μου. Και φυσικά πρέπει να αναφέρω το πρώτο μου πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Με τον Παναθηναϊκό νικήσαμε στην έδρα του Ολυμπιακού στο κρίσιμο πέμπτο ματς. Ήταν κάτι μεγάλο».

Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε στη Ζενίτ. «Είχα δει πολλά παιχνίδια της Ζενίτ φέτος κι ειδικά εκείνα της Euroleague. Σε όλα τα παιχνίδια, η ομάδα πάλευε μέχρι το τέλος. Μπορεί κάποιες φορές να μην κατάφερνε να πάρει τη νίκη, αλλά δεν υπήρχε έλλειψη επιθυμίας από τους παίκτες. Είναι μια νέα πρόκληση για μένα, την οποία αποδέχθηκα με χαρά. Ευχαριστώ τη διοίκηση της ομάδας».

Για το εάν αναλαμβάνει ομάδες μεσούσης της περιόδου: «Έχω προηγούμενη εμπειρία. Τον Οκτώβριο του 2016 υπέγραψα στον Παναθηναϊκό, ενώ η ομάδα είχε κάνει προετοιμασία χωρίς εμένα και είχε παίξει δυο παιχνίδια με διαφορετικό προπονητή.
Πάντως, το να έρθω σε μια ομάδα Φεβρουάριο, είναι όντως κάτι πρωτόγνωρο. Πρέπει να "χτίσω" με βάση αυτό που είχε δημιουργήσει ο κόουτς Πλάθα και να βάλω τη γνώση μου ώστε να βελτιωθεί κάθε παίκτης του ρόστερ μου».

Για τις προτάσεις που είχε στα χέρια του: «Οι προτάσεις που είχα στα χέρια μου, πριν έρθει αυτή της Ζενίτ, ήταν πολύ συμφέρουσες οικονομικά, αλλά πάντα έκανα στον εαυτό μου την ερώτηση αν μπορώ να βοηθήσω, να φέρω αποτελέσματα. Η απάντηση που έδινα στον εαυτό μου ήταν "όχι". Αυτή τη φορά ένιωσα ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Επιμέλεια: Σωτήρης Τσώτσης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x