Ελλάδα

Πασκουάλ: «Βρήκαμε το ρυθμό μας και πήραμε διαφορά»

Θέμα ρυθμού ήταν για τον Παναθηναϊκό να πάρει τη διαφορά κόντρα στον ΠΑΟΚ και να επικρατήσει του «Δικεφάλου» στον πρώτο ημιτελικό της Α1 μπάσκετ, σύμφωνα με τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Καταλανός τεχνικός τόνισε πως ήταν άστοχοι στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως συνέχισαν με τον ίδιο επιθετικό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Θεωρεί πως σκέπτονταν από νωρίς το ματς του Σαββάτου, πως ο ΠΑΟΚ έδειξε το χαρακτήρα του, πως παραμένει κίνητρο το αήττητο μέχρι και τους τελικούς του πρωταθλήματος και πως έμεινε ικανοποιημένος από την άμυνα στο πρώτο ημίχρονο.

Αναλυτικά: «Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν εύστοχοι, αλλά βρήκαμε ρυθμό και πήραμε διαφορά. Στο δεύτερο μέρος, διατηρήσαμε τον ρυθμό μας επιθετικά. Αμυντικά, σταδιακά ήμασταν χειρότεροι, ίσως επειδή είχαμε αποκτήσει διαφορά και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το δεύτερο παιχνίδι πριν από την ώρα του. Κάναμε καλά τη δουλειά μας, παίξαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα και για αυτό νικήσαμε».

Για το αν ανησυχεί από την εικόνα του τέταρτου δεκαλέπτου και το 20-29: «Ο ΠΑΟΚ έδειξε το χαρακτήρα του. Είναι μια ομάδα που παίζει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μπορεί να δώσει ένα παράδειγμα σε εμάς, για να καταλάβουμε απέναντι σε ποια ομάδα παίζουμε».

Για το αήττητο του Παναθηναϊκού και αν αποτελεί κίνητρο: «Το κίνητρο είναι εύκολο να το βρουν. Ξέρουν σε ποια διοργάνωση παίζουμε. Αν θέλουμε να παίξουμε στον τελικό, αυτό είναι το κίνητρό μας. Αν δεν το καταφέρουμε, θα έχουμε προβλήματα σε κάθε παιχνίδι.

Έχουμε την εμπειρία από την Ευρωλίγκα και τη Ρεάλ. Πήραμε το πρώτο ματς, αλλά χάσαμε το δεύτερο. Μπορεί να είναι για εμάς ένα δίδαγμα, για τη σημασία μιας ήττας σε δεύτερο παιχνίδι».

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του: «Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλή άμυνα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, σκοράραμε και πιο εύκολα από κάποια λάθη του αντιπάλου. Δεν μπορείς να έχεις πάντα την ίδια ένταση, θα πρέπει να την αναζητήσεις για να την καταφέρεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x