Ελλάδα

Πασκουάλ: «Φαβορί η Ρεάλ, πρέπει να πάμε στο Final Four»

Βάσει ρόστερ η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το φαβορί στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ μετά τη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου.

Πνευματικά και σωματικά ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για τη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όχι όμως τόσο απόλυτα σε ατομικό επίπεδο, όπως δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ, μετά τη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου.

Στη συνέχεια, ο Καταλανός κόουτς χαρακτήρισε φαβορί τη «βασίλισσα» βάσει του ρόστερ που έχει, όμως τόνισε πως οι «πράσινοι» πρέπει να πάνε στο Final Four της Ευρωλίγκας.

«Είμαστε ικανοποιημένοι για μία ακόμα νίκη και για το γεγονός ότι συνεχίζουμε τη σωστή διαδρομή που ακολουθούμε, με διάθεση μεγάλη να συγκεντρωθούμε για το μεγάλο παιχνίδι που έχουμε την Τρίτη με τη Ρεάλ για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας», δήλωσε αρχικά ο Τσάβι Πασκουάλ.

Για το αν είναι έτοιμη η ομάδα: «Ίσως να μην είμαστε σε ατομικό επίπεδο απόλυτα έτοιμοι, αλλά σαν ομάδα είμαστε και πνευματικά και σωματικά στο επίπεδο που θα έπρεπε. Έχοντας υπόψη μας ότι παίζουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που ξεκινάει ως φαβορί με το ρόστερ που έχει, αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για το τι θέλει να δουλέψει περισσότερο ενόψει των δύο παιχνιδιών με τη Ρεάλ: «Η Ρεάλ είναι μία ομάδα που είναι πολύ δύσκολο να τη σταματήσεις. Είναι μία ομάδα που έχει πολλές επιλογές στο σκοράρισμα και να την κατεβάσεις από τους ογδόντα πόντους είναι πολύ δύσκολο. Σε κάποιο παιχνίδι μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση και να σκοράρουν 93-94 πόντους, άρα πάνω απ’ όλα πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά αμυντικά ούτως ώστε να έχουμε τη σωστή νοοτροπία. Θα υπάρχουν στιγμές που θα είναι πολύ εύστοχοι με διαδοχικά καλάθια και θα είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις. Σε αυτές τις στιγμές θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε σωστά, να μην χάσουμε την ισορροπία μεταξύ άμυνας κι επίθεσης και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι αντίπαλος που λογικά θα είμαστε πίσω στο σκορ αρκετές φορές σε κάθε παιχνίδι κι αυτό απαιτεί μία ιδιαίτερη συγκέντρωση και νοητική προετοιμασία ειδικά όταν θα είμαστε εντός έδρας. Πέρα από το τακτικό κομμάτι που θα μπορούσαμε να μιλάμε τρεις ώρες, το νοητικό κομμάτι της προετοιμασίας πολύ σημαντικό».

Για το αν μπορούν να υπάρξουν προπονητικές εκπλήξεις ανάμεσα σ’ εκείνον και τον Πάμπλο Λάσο: «Ποτέ δεν υπάρχει ο παράγοντας έκπληξη σε αυτό το επίπεδο. Όλες οι ομάδες είμαστε έτοιμες για όλα. Αυτό είναι κάτι που χρησιμοποιείτε εσείς οι δημοσιογράφοι, αλλά αυτό το σχόλιο σχετίζεται με το αν κάτι ήταν αποτελεσματικό, αλλά εμάς δεν μας εκπλήσσει κάτι».

Για το θέμα που έχει προκύψει με την Ευρωλίγκα κι αν φοβάται ότι αυτό το κλίμα μπορεί να φέρει διαφορετικά κριτήρια από τους διαιτητές κι αν θα αδικήσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα: «Όλη τη χρονιά αγωνιζόμαστε για να βρεθούμε εδώ. Όταν άρχισε η σεζόν και είδαμε τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας γνωρίζαμε τις δυνατότητές μας και παρά τις περγαμηνές μας και βάζοντας στην εξίσωση και τις οικονομικές δυνατότητες και των άλλων ομάδων, θα μπορούσε να ακουστεί ουτοπικό το ενδεχόμενο να τερματίσουμε τέταρτοι. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά για να τερματίσουμε στην οκτάδα. Δείτε ποιοι έμειναν εκτός, ενώ δουλέψαμε σκληρά και για την τέταρτη θέση. Τώρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί συγκεντρωμένοι, οι οπαδοί, το σταφ και η διοίκηση για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο Φάιναλ Φορ. Ό,τι και να συμβεί θα πρέπει να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στο Φάιναλ Φορ και για τους οπαδούς μας. Δεν υπάρχει αλλά, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να το καταφέρουμε. Αυτή τη νοοτροπία έχω κι αυτήν θέλω να περάσω στον κόσμο δίπλα μου. Συγκέντρωση και πίστη στις δυνατότητές μας. Ό,τι δεν μπορώ να ελέγξω δεν μπορεί να με απασχολεί και πιστεύω στις δυνατότητές μας όπως και να ‘χει».

Για το παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και ότι γύρισε το τσιπάκι με διαδοχικές νίκες μετά από αυτό: «Όλες οι ομάδες περνάμε καλές και κακές στιγμές, θα πρέπει να μπορείς να αντιδράσεις. Περάσαμε από μία δύσκολη στιγμή. Αλλά αντιδράσαμε κι αυτό είναι το σημαντικό. Θυμάμαι αυτό το παιχνίδι, μείναμε για ώρα στα αποδυτήρια και μιλήσαμε, ήταν ένα σημαντικό σημείο. Τώρα έχει έρθει η σημαντική στιγμή, για την οποία έχω έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Για να πάμε στο Φάιναλ Φορ. Αυτή ήταν μία πολύ συγκεκριμένη πρόκληση, μία από αυτές που με έφερε εδώ. Με σεβασμό προς όλες τις ομάδες».

Για τη σειρά του 2011 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα και τι μπορεί να περιμένει τώρα από την ομάδα του: «Οι καταστάσεις είναι πολύ διαφορετικές σε ό,τι αφορά τις ομάδες αλλά και γενικά. Θυμάμαι την ομάδα που είχε ο Παναθηναϊκός. Δεν ήταν κακή. Κάθε στιγμή είναι διαφορετική, τώρα έχουμε άλλα πράγματα. Μετά από 18 μήνες που είμαι εδώ, είμαι περήφανος για το εξής, ακόμα και με άλλες φανέλες θα αναγνωρίσει κάποιος ποιοι είμαστε γιατί έχουμε δημιουργήσει ένα στιλ παιχνιδιού. Έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε την Αθήνα, τον Έλληνα, την ιστορία του Παναθηναϊκού και προσπαθούμε να αναπτύξουμε ένα στιλ παιχνιδιού που κάνει τον κόσμο να χαίρεται. Χωρίς τους οπαδούς μας δεν θα είχε νόημα. Αυτοί μας έχουν κάνει αυτό που είμαστε. Είναι η στιγμή να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Πέρσι παίξαμε στη Φενέρ, κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα η οποία πήρε πράγματα παραπάνω. Στο πρώτο παιχνίδι κάναμε εξαιρετικά είκοσι λεπτά αλλά μετά παίξαμε άσχημα».

Για τον Καλάθη του τότε (2011) και τον Καλάθη του τώρα: «Πιστεύω ότι έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που έχω έρθει εδώ πέρα. Δεν θέλω να φανώ ότι προσπαθώ να το επωφεληθώ. Παίζει συνεχώς καλύτερα, είναι ο ηγέτης μας. Με αυτό θα πρέπει να πάμε στα πλέι οφ ούτως ώστε να πάρουμε το μάξιμουμ. Τότε ήταν σημαντικός, αλλά είχε δεύτερο ρόλο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x