Ελλάδα

Πασκουάλ: «Κρατήσαμε τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο»

Στη διατήρηση της διαφοράς που απέκτησε ο Παναθηναϊκός στην τρίτη περίοδο απέδωσε ο Τσάβι Πασκουάλ τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό της Α1 μπάσκετ.

Ο Καταλανός τεχνικός τόνισε πως το συγκεκριμένο ματς είχε ομοιότητες με το πρώτο και ιδιαίτερα στην άμυνα και στάθηκε στα ποσοστά στην επίθεση. Θεωρεί πολλά τα 11 λάθη κόντρα σε μία ομάδα με συγκέντρωση, ενώ πιστεύει πως ίσως οι παίκτες του όντως σκέφτονται ήδη τους τελικούς.

Αναλυτικά: «Πιστεύω πως το παιχνίδι είχε ομοιότητες με το πρώτο ματς. Στο πρώτο μέρος, κοντρολάραμε καλά το παιχνίδι, παίξαμε καλά στην άμυνα. Στην επίθεση, εκτός των βολών που είχαμε κακό ποσοστό και εκτός μερικών ελεύθερων τριπόντων που χάσαμε, είχαμε καλή εικόνα.

Στο δεύτερο μέρος ήταν παρόμοια η κατάσταση. Στο τρίτο δεκάλεπτο, κρατήσαμε τη διαφορά, παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν παραδόθηκε ποτέ και μας δυσκόλεψε. Στο τέλος, πήραμε τη σημαντική νίκη και τώρα πάμε στην Θεσσαλονίκη για να τελειώσουμε την σειρά.

Παίζουμε καλά, με κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να βελτιώσουμε. Κάναμε 11 λάθη σήμερα που δεν μας κόστισαν. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα εκεί, ότι παλεύει και πως είναι συγκεντρωμένος, δείχνοντας χαρακτήρα. Η αίσθηση που έχουμε είναι πως, αν δεν είμαστε καλά, ο ΠΑΟΚ μπορεί να μας προσπεράσει στο σκορ και να μας δυσκολέψει περισσότερο».

Για το αν το μυαλό της ομάδας του είναι στους τελικούς και για το πως μπορεί να τους "ξυπνήσει", ενόψει τρίτου αγώνα: «Έχετε
δίκιο, ενδεχομένως να υπάρχει μία χαλάρωση στο μυαλό μας. Είναι ανθρώπινο, όμως. Αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι το μυαλό μας είναι στους τελικούς.

Αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε κερδίσει δύο παιχνίδια με πάνω από δέκα πόντους διαφορά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι, πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά».

Για τους ξένους της ομάδας: «Θα είμαι ικανοποιημένος αν νικήσουμε στους τελικούς. Το σημαντικό είναι αυτό. Αν νικήσουμε, κανένας δεν θα πει τίποτα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το είχα ξεκάθαρο το μυαλό μου από την πρώτη στιγμή ότι αν έρθει η πρώτη μας ήττα, κάποιος θα νοσταλγήσει έναν παίκτη που "κόπηκε". Περίμενα αυτήν την ερώτηση μετά από μία ήττα, τώρα ελπίζω να μη χάσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x