Ελλάδα

Πασκουάλ: «Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και στη δουλειά που κάνουμε»

Στην ποιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods και στη δουλειά που κάνουν αυτοί με το προπονητικό τιμ στάθηκε ο Τσάβι Πασκουάλ στη Media Day των πρωταθλητών Ελλάδος στο ΟΑΚΑ την Κυριακή.

Ο Καταλανός τεχνικός των «πράσινων» τόνισε πως έχουν στόχο το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, έχοντας να αντιμετωπίσουν για αυτό έντονο συναγωνισμό και ζήτησε να ξεχαστεί το επεισόδιο με τους τέσσερις παίκτες στη Μόσχα και να ασχοληθούν όλοι με το αγωνιστικό κομμάτι.

Αναλυτικά: «Γενικά, στο μπάσκετ δεν είναι εύκολο να "χτίσεις" μία ομάδα. Έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θέλω ξανά να πω "ευχαριστώ" στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την οικογένειά του για την προσπάθεια που έχει γίνει. Τώρα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι και κάθε διοργάνωση.

Όταν βλέπεις τα ρόστερ όλων των ομάδων, καταλαβαίνεις ότι όλες έχουν τον ίδιο στόχο. Θέλουν να πάνε στο Final Four και να κατακτήσουν τον τίτλο. Και πράγματι όλες οι ομάδες έχουν τέτοιο potential. Ωστόσο, εμείς πρέπει να έχουμε όλη την προσοχή μας στους εαυτούς μας.

Να δουλέψουμε μαζί και κάθε μέρα να είμαστε καλύτεροι από την προηγούμενη. Στο τέλος, θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Έχω, όμως, εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και στη δουλειά μου.

Νομίζω πως είναι ώρα να τελειώσει αυτό με τη Μόσχα, να κοιτάξουμε την ομάδα μας, να μη μιλήσουμε για κάτι άλλο. Ο,τι έχω να πω το έχω πει στους συνεργάτες μας. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τα παιχνίδια που έρχονται, γιατί την Τετάρτη παίζουμε Κύπελλο και θα ακολουθήσει το ματς με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα».

Μετά τη Media Day, οι παίκτες προπονήθηκαν στο ΟΑΚΑ, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να απουσιάζει και τον Λούκας Λεκαβίτσιους να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x