Ελλάδα

Πασκουάλ στο sport-fm.gr: «Αφιερωμένο στον Δημήτρη. Σε λίγες μέρες θα αποφασίσουμε για το μέλλον»

Εξαιρετική χαρακτήρισε τη χρονιά που έκλεισε ο Τσάβι Πασκουάλ. Μιλώντας στο sport-fm.gr, αφιέρωσε τον τίτλο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ μίλησε και για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό.

Ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση της χρονιάς με την κατάκτηση του τίτλου δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ. Μιλώντας στο sport-fm.gr ο προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε στην σκληρή δουλειά και στη σοβαρότητα των παικτών του σε ολόκληρη τη διάρκεια της σεζόν. Μάλιστα, αφιέρωσε τον τίτλο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που πέρασε αυτός και η οικογένειά του, ύστερα από την απώλεια του Παύλου. Όσον αφορά το μέλλον του, τόνισε πως αυτή τη στιγμή θέλει να ξεκουραστεί και τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι συναντήσεις για την επόμενη μέρα.

Για το φινάλε της σεζόν: «Κάναμε μια εξαιρετική χρονιά. Αρχικά, βρήκαμε τον τρόπο να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα και από την άλλη πλευρά τερματίσαμε πρώτοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε στην έδρα μας τον πέμπτο τελικό. Αυτό δείχνει πως όλη τη σεζόν ήμασταν σοβαροί, κάναμε καλή δουλειά και δίναμε τα πάντα συνεχώς. Σίγουρα οι τελικοί ήταν δύσκολοι, παίξαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και στον πέμπτο τελικό μπορέσαμε να κάνουμε αυτό το φινάλε. Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι. Ξέρουμε πολλές φορές ότι σε αυτή τη δουλειά μπορεί να μοιάζει ακόμη και αδύνατο να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα αλλά εμείς το καταφέραμε».

Για το κλειδί του πέμπτου τελικού: «Στο πρώτο ημίχρονο πιστεύω πως παίξαμε καλύτερα από αυτό που έδειχνε το σκορ. Χάσαμε έξι-εφτά εύκολα καλάθια, ελεύθερα σουτ τριών πόντων, κάτι το οποίο βέβαια μπορεί να συμβεί σε παιχνίδια σαν κι αυτό. Στα αποδυτήρια μιλήσαμε και σταθήκαμε στην βελτίωση που πρέπει να δείξουμε στη συνέχεια κυρίως στην άμυνά μας. Όταν αρχίσαμε να προηγούμαστε σιγά-σιγά, με έναν, με δύο πόντους, παίζαμε ακόμη καλύτερα και στο τέλος κορυφώσαμε την απόδοσή μας».

Για τον Παυλο Γιαννακόπουλο: «Αυτό το πρωτάθλημα είναι για όλη την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ήταν πολύ δύσκολες οι μέρες που πέρασαν όλοι τους αλλά φυσικά και ο Δημήτρης. Αυτός ο τίτλος είναι για αυτόν αλλά και για την οικογένειά του. Ήταν μια σκληρή στιγμή, που σίγουρα δεν μπορεί να αλλάξει με μία νίκη, όμως είναι κάπως πιο χαρούμενος τώρα».

Για το μέλλον του: «Δεν μπορώ να πω τίποτα για το μέλλον μου. Αρχικά, θέλουμε να απολαύσουμε τις στιγμές και σε λίγες μέρες θα πρέπει να σκεφτούμε για να αποφασίσουμε τη γραμμή που θα ακολουθήσει το κλαμπ , ατομικά και συλλογικά».

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x