Ελλάδα

Πεδουλάκης: «Ήθελα να βάλω το Περιστέρι στις ράγες - Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον»

Για τη φετινή πορεία του Περιστερίου, τον Ζώη Καράμπελα, για τις σχέσεις του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ακόμα και για το δικό του μέλλον μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο αρχιτέκτονας φετινής πορείας του Περιστερίου και ο άνθρωπος που έβγαλε τον Ζώη Καράμπελα στο προσκήνιο, Αργύρης Πεδουλάκης, μίλησε για όλους και για όλα στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Βάιο Τσούτσικα και Βασίλη Βέργη, ο επιτυχημένος τεχνικός αναφέρθηκε για την έως τώρα πορεία του νεαρού γκαρντ της ομάδας του, αλλά και στο μέλλον που μπορεί να έχει 18χρονος, υπερτονίζοντας σε μεγάλο βαθμό την ευφυΐα και την ωριμότητα του παίκτη.

Παράλληλα, στάθηκε στη δουλειά που γίνεται γενικότερα σε αυτές τις ηλικίες στο Περιστέρι τα τελευταία χρόνια και τη φιλοσοφία που υπάρχει σε όλο τον σύλλογο, ενώ αποκάλυψε τον στόχο που είχε, όταν αποδέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι την πρόταση της ομάδας των Δυτικών Προαστίων να επιστρέψει.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις αποθεωτικές δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς το πρόσωπό του, τις χαρακτήρισε υπερβολικός, υπογράμμισε ότι παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες, η προσωπική του σχέση με τον ισχυρό άνδρα του «τριφυλλιού» είναι εξαιρετική και μίλησε για τα δεδομένα του συμβολαίου του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Αντεπίθεση» και στους Βάιο Τσούτσικα, Βασίλη Βέργη:

Για το πόσο εύκολο είναι για τον Καράμπελα να διατηρήσει τα πόδια του στη γη:
«Είναι ένα παιδί 18 ετών είναι λογικό να μην μπορεί να διαχειριστεί πολύ εύκολα αυτό που συμβαίνει. Ευτυχώς η οικογένειά του είναι ισορροπημένη, δεν έχει εμπλακεί ποτέ, κάτι σπάνιο στις μέρες μας και ειδικά στον αθλητισμό. Ο σύλλογος αποτελείται από ανθρώπους μέσα από τον αθλητισμό. Αυτό θα τον βοηθήσει να τον επηρεάσει λιγότερο σε σχέση με άλλα παιδιά».

Για το πού μπορεί να φτάσει ο Καράμπελας:
«Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει. Είναι ώριμος στο παιχνίδι του, έχει ταχύτητα, έχει ευφυΐα. Το θράσος προέρχεται από την αυτοπεποίθηση. Στην Ελλάδα όλα τα βαφτίζουμε ψυχολογία για το κάθε υπερβατικό. Η αυτοπεποίθηση έρχεται από τη δουλειά. Ο Ζώης έμαθε βήμα-βήμα. Είναι εξαιρετικός στο πικ εν ρολ και μαθαίνει πολύ γρήγορα. Δηλαδή θα του πεις κάτι, θα του δώσεις μια παρατήρηση και θα διαβάσει το παιχνίδι. Το πιο σπουδαίο σε αυτή την εποχή του υλισμού και του εγωισμού είναι που προτιμά να πασάρει και να κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του. Τον λατρεύουν οι ψηλοί. Είναι αλτρουιστής. Είναι κάτι σπάνιο και παράξενο στη σύγχρονη Ελλάδα. Το σημαντικό είναι ότι έχει την ευφυΐα και ξέρει να διαβάζει τις φάσεις. Σε αυτό ήταν εξαιρετικός ο Διαμαντίδης. Το παράξενο για το ύψος του είναι ότι μπορεί να δει και τις μακρινές πάσες. Παίζει σε μια θέση, που υπάρχει κενό στην Ελλάδα. Έχει όλα τα στοιχεία για να κάνει το επόμενο βήμα στα επόμενα χρόνια».

Για το αν το ύψος είναι μειονέκτημα:
«Στην προσωπική άμυνα είναι πολύ καλός. Θα κολλήσει πάνω σου. Το μοναδικό μειονέκτημα για το ύψος του είναι στις περιστροφές στην άμυνα, αλλά το καλύπτει με την ευφυΐα του. Αν δείτε όλη την καριέρα του είναι εξαιρετικός στο ριμπάουντ. Αγαπάει το μπάσκετ και ζει για αυτό. Το λατρεύει».

Για το αν μπορεί να συγκριθεί με την περίπτωση Καμπάτσο:
«Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις. Κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστή προσωπικότητα. Έχει στοιχεία, αλλά το σημαντικό είναι ότι δουλεύει πάρα πολύ. Φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχει αρχίσει βάρη. Είναι πάρα πολύ έξυπνος και είμαι πολύ αισιόδοξος για αυτόν».

Για τη δουλειά που γίνεται στο Περιστέρι:
«Το Περιστέρι δεν είναι μια γειτονιά... Είναι η πρωτεύουσα της Δυτικής Αθήνας. Έχει πάρα πολύ κόσμο. Πάνω από 350.000 κόσμο. Θα λέγαμε ποτέ την Πάτρα γειτονιά; Αυτό που λείπει στο ελληνικό μπάσκετ είναι οι μεσαίες ομάδες. Αυτές που θα είναι ανταγωνιστικές με τις μεγάλες ομάδες και στις οποίες οι παίκτες θα κάνουν το βήμα για να πάρουν εμπειρίες στην Ευρώπη. Αυτό κάποια στιγμή θα το πληρώσουμε. Όταν παίζουμε πολύ συχνά με τόσο καλές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, τότε και εμείς τις απομυθοποιούμε και το είπα και στους παίκτες. Οι ομάδες αυτές λείπουν. Αλλά σε αυτό δεν βοηθάει η πίεση που υπάρχει. Υπήρχε ένα παιχνίδι, που σε ένα ματς που την τελευταία επίθεση την πήρε ο Καράμπελας 17 ετών και όλοι ασχολήθηκαν αν υπήρχε ένα φάουλ... Αντί να εστιάσουμε σε αυτό το παιδί, μείναμε στην αρνητικότητα. Έχει μπει στη ζωή μας η αρνητικότητα, ο κιτρινισμός και αυτό μας αρέσει. Το lifestyle, η ελονοσία όπως το λέω εγώ».

Για τους νεαρούς παίκτες του Περιστερίου:
«Αν έρθεις ένα απόγευμα στο Περιστέρι, θα δεις τις προπονήσεις των Ακαδημιών... Αυτή τη στιγμή στο Περιστέρι έρχονται πολλά παιδιά που δοκιμάζονται. Είχα πει ότι αν σε δύο χρόνια, θέλουν οι παίκτες να έρθουν σε εμάς, θα είμαστε επιτυχημένοι. Αυτό έγινε σε ένα χρόνο. Το Περιστέρι έχει brand name, που όλοι ξέρουν ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Για παράδειγμα πήραμε έναν νεαρό παίκτη, με τον όρο ότι δεν θα πέσουν οι βαθμοί του στο σχολείο, γιατί είναι πολύ καλός παίκτης».

Για τα όσα γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ: «Είναι η βιτρίνα μας οι ομάδες που παίζουν στην Euroleague και θα ξαναγυρίσουν σε κορυφαίο επίπεδο. Αλλά, θεωρώ, οι προτάσεις του Προμηθέα και του Περιστερίου είναι πιο σημαντικές, αν θέλετε τη γνώμη μου. Χωρίς παραγωγή δεν γίνεται. Το βιώνουμε γενικότερα στη ζωή μας. Υπάρχει έλλειψη πολλών καλών Ελλήνων παικτών. Βάλτε Έλληνες παίκτες. Ο Ζώης πέρασε δύσκολα, αλλά τον ετοιμάσαμε για να είναι έτοιμος για αυτό το επίπεδο. Όποτε ο ελληνικός αθλητισμός άνοιξε τα φτερά του, έκανε μεγάλα πράγματα. Τώρα έχουμε σύγχρονους έφηβους. Ζούμε την 4η επανάσταση, που ζει σε μια εικονική πραγματικότητα. Είναι σημαντικό όταν έχεις παιδεία, θα χρειαστεί να δώσεις μια συνέντευξη και ξέρεις ότι δεν πρόκειται για παράδειγμα να προκαλέσεις πρόβλημα».

Για τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής) τη μέρα που τον βράβευσε: «Ήταν πολύ τιμητικά τα όσα είπε, αλλά ήταν και υπερβολικός. Ωστόσο, για μένα ο αυστηρότερος κριτής είναι ο παίκτης. Ούτε ο δημοσιογράφος, ούτε ο κόσμος. Είναι αυτοί που ξέρουν καλύτερα. Είναι σαν τον δάσκαλο με τα παιδιά του. Συνήθως, οι μαθητές αγαπούν τον δάσκαλο που λέει τα ανέκδοτα, αλλά όταν βγαίνεις στην κοινωνία, σου λείπει ο δάσκαλος που σου έμαθε. Έχω μεγαλώσει πολλά παιδιά. Μπορεί να ζήσεις με λιγότερη ύλη, αλλά τα συναισθήματα είναι κάτι που μπορούν να σου γεμίζουν την ψυχή».

Για το γεγονός ότι δεν είχε φύγει με τον καλύτερο τρόπο από τον Παναθηναϊκό: «Γράφονται και υπερβολές. Εγώ με τον κ. Γιαννακόπουλο, τον ξέρω από τα 10. Οι σχέσεις μας ήταν σε καλό επίπεδο. Οι διαφωνίες φέρνουν τη σύνθεση. Ποτέ δεν είχαμε θέμα σε προσωπικό επίπεδο. Υπήρχαν διαφωνίες, αλλά πάντα με ειλικρίνεια και με εντιμότητα. Εμένα μου αρέσουν οι χαρακτήρες που δείχνουν αυτό που σκέφτονται. Τον άνθρωπο τον οποίο δεν τσακώνεται, να τον φοβάστε».

Για το δικό του μέλλον με δεδομένο ότι έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με το Περιστέρι: «Αυτό που ήθελα να κάνω στο Περιστέρι, στη γενέτειρά μου, ήταν να βάλω την ομάδα στις γραμμές. Το πώς πρέπει να σκέφτεσαι. Εγώ έχω τεχνογνωσία. Αυτό έχει γίνει. Έχει καλή ομάδα και έχει πολλούς παίκτες μικρούς που δεν τους ξέρετε. Για το μέλλον κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί».

Για τον Μπέντιλ που επίσης έχει ξεχωρίσει: «Ο Μπέντιλ είναι ένα παιδί 24 ετών, αλλά επειδή είναι Αμερικανός τον θεωρούμε 22, γιατί είναι πιο πίσω τακτικά. Έχει τρομερή πρώτη ύλη, δουλεύει. Όλα είναι θέματα μάθησης. Κόντρα στο Λαύριο δεν τον πήρα καν στην αποστολή. Πρέπει να τον δείτε πώς έχει αντιδράσει από τότε. Έχει τρομερά περιθώρια εξέλιξης και έχει σουτ, που είναι πολύ σημαντικό στην Ευρώπη. Είναι πολύ καλό παιδί, έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια και ξέρει να δουλεύει. Για μας δεν υπάρχει ξένος. Για μας όλοι είναι το ίδιο. Τους λέμε ότι όλοι κάνουν λάθη, αλλά δεν πρέπει να είναι καταστροφικά και επαναλαμβανόμενα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x