Εurobasket 2015

Πεδουλάκης: «Θέλει χρόνο για να δέσει»

Πλούσιο χαρακτήρισε το ρόστερ της Εθνικής ο Αργύρης Πεδουλάκης μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6 και τόνισε ότι χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμη η ομάδα, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αθλητικός σέντερ.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ενόψει του Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει στις 5 Σεπτεμβρίου. Ο 51χρονος τεχνικός χαρακτήρισε πλούσιο το ρόστερ της Εθνικής, αλλά τόνισε ότι είναι μειονέκτημα η απουσία ενός εθλητικού σέντερ. Παράλληλα, περιμένει δυνατή και πάλι τη Γαλλία. «Νομίζω ότι θα είναι καλύτερο φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα», δήλωσε.

Αναλυτικά μίλησε για:
-Το ρόστερ της Εθνικής: «Είναι πλούσιο ρόστερ. Έγινε κράμα με 4-5 φθασμένους παίκτες και τους υπόλοιπους που είναι πιο νέοι. Γίνεται και ένα ροτέισον σιγά-σιγά μέσα από τα παιχνίδια και θέλει χρόνο για να δέσει. Ουσιαστικά το παιδί που δεν έχει εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ο Κουφός και φαίνεται, αλλά θα βρει τα πατήματα του. Ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούμπο) έχει εμπειρία από το πως παίζεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ και δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί. Είμαστε στο κομμάτι της προετοιμασίας ακόμη. Και η τελική φάση, στους ομίλους θα αποτελέσει προετοιμασία για κάποια παιδιά, καθώς θα βρίσκουν τα πατήματα τους. Η πρώτη φάση είναι κομμάτι της προετοιμασίας».

-το αν έχει κάποιο μειονέκτημα: «Ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουμε έναν αθλητικό παίκτη στο «5». Δεν έχουμε παίκτη να μας δώσει λύσεις στις περιστροφές, όπως ο Τσαρτσαρής, ο Σοφοκλής και ο Ντικούδης παλιότερα. Κάτι που δεν μπορούμε να δούμε ακόμη είναι τους ρόλους για να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά για αυτό γίνονται τα φιλικά και αυτά θα τα δούμε σιγά-σιγά. Δεν υπάρχει και τακτική ακόμη, διότι δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα ακόμη».

- το ποιες ομάδες πιστεύει ότι θα ξεχωρίσουν: «Νομίζω ότι η Γαλλία έχει ποιότητα και σταθερότητα σε συνδυασμό με τους Πάρκερ και Ντιό που δίνουν αρμονία. Νομίζω ότι θα διακριθούν και πάλι».

-το πώς περιμένει φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ και χρόνια σε μνημόνιο. Νομίζω πάντως ότι θα είναι καλύτερο. Δεν μιλάω για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ είναι σε καλή πορεία και δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται, αλλά και αυτά που γίνονται από πίσω, οι παίκτες που έρχονται από πίσω. Ο ΠΑΟΚ είναι επίσης σε καλό δρόμο. Έχει αρχίσει η οικονομική εξυγίανση του ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x