Ελλάδα

Πελεκάνος στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Δεν έχω οριοθετήσει το τέλος της καριέρας μου»

Ο Μιχάλης Πελεκάνος έγινε ο ήρωας του Ηφαίστου πετυχαίνοντας buzzer beater στη νίκη επί του Λαυρίου και μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την πολύχρονη εμπειρία του από τα γήπεδα της Α1 και το μέλλον του.

Το... μυστικό που τον κρατάει στα γήπεδα μοιράστηκε με τον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος χάρισε σπουδαία νίκη στον Ήφαιστο επί του Λαυρίου με το εύστοχο σουτ του στην εκπνοή του αγώνα.

Ο 38χρονος φόργουορντ μίλησε για όσα έχει ζήσει στην πολύχρονη καριέρα του και τις φιλοδοξίες του για το μέλλον, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφασή του να επιστρέψει στην Α1, μετά την παρουσία του στην Α2 με τον Οίακα Ναυπλίου.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Μπάσχετοι», με τον Χρήστο Ρομπόλη και τον Παναγιώτη Κεφαλά:
Για το Buzzer beater που πέτυχε: «Δεν το σκέφτηκα πολύ, δεν είχε πολύ χρόνο το παιχνίδι. Μου ήρθε η μπάλα στα χέρια και δεν υπήρχε οδηγία γιατί ήταν από αμυντικό ριμπάουντ. Βρέθηκα σε καλή θέση, μου πάσαρε ο συμπαίκτης μου και έγινε»



Για το ότι φαινόταν πως πρόκειται για ένα ματς που δεν γυρίζει: «Όλα γυρίζουν. Το παιχνίδι τελειώνει στα 40 λεπτά. Βρεθήκαμε να χάνουμε ακόμα και με 16 πόντους. Δυναμώσαμε την άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν τα παρατήσαμε και πήραμε το παιχνίδι».

Για το αν έχει πετύχει ξανά buzzer beater: «Όχι, είναι το πρώτο μου σουτ στη λήξη του αγώνα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη νίκη στο παιχνίδι».

Για τις φιλοδοξίες του από το μπάσκετ: «Θέλω να είμαι γερός, υγιής και από κει και πέρα ό,τι καλύτερο μπορεί να έρθει στη συνέχεια».

Για το ότι παίζει για τέταρτη δεκαετία μπάσκετ: «Είμαι μεγάλος, αλλά επειδή μου αρέσει και το αγαπώ πάρα πολύ αυτό που κάνω είμαι ακμαίος. Δεν έχω οριοθετήσει πότε θα σταματήσω. Όσο πάει, όσο νιώθω καλά θα συνεχίζω».

Για το ότι πέρυσι αγωνίστηκε σε χαμηλότερη κατηγορία: «Δεν είχα αποφασίσει κάτι, ήταν οι συγκυρίες και αγωνίστηκα σε μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Μόλις εμφανίστηκε ο Ήφαιστος, ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα να επιστρέψω στην Α1».

Για το αν του έλειψε κάτι σε όλη του την πορεία: «Δεν μπορώ να πω ότι μου έλειψε κάτι, τα έχω ζήσει όλα και θα ήθελα να τα ξαναζήσω, κάποιους τίτλους και κάποιες διακρίσεις».

Για το ότι έχει αλλάξει το επίπεδο της Α1: «Σίγουρα έχει αλλάξει το επίπεδο του πρωταθλήματος, αλλά πιστεύω πως στην πορεία θα φτιάξουν όλα τα πράγματα».

Για το τι σκέφτεται να κάνει μετά το τέλος της καριέρας του: «Σίγουρα θα ήθελα να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Προπονητική αρχικά σε παιδιά και μετά βλέπουμε. Είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι, γιατί ένας προπονητής έχει να ασχοληθεί με 15 διαφορετικούς χαρακτήρες, πρέπει να βρει τα κομμάτια και να ενώσει το παζλ. Πρέπει να κρατήσεις την πειθαρχία και να μη χάσεις τον έλεγχο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x