Μουντομπάσκετ 2023

Πέτα ψηλά, πάνω από το Μαυροβούνιο

Η Εθνική κάνει εκκίνηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο αντιμετωπίζοντας το υπολογίσιμο Μαυροβούνιο στη Ναντζίνγκ.

Ένα μεγάλο ταξίδι αρχίζει πάντα με ένα μικρό βήμα… Η ρήση αυτή ανήκει στον Λάο Τσε και ταιριάζει γάντι στην πρεμιέρα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο που φιλοξενείται στα μέρη του Κινέζου φιλοσόφου. Κι αυτό γιατί τα μεγάλα όνειρα της ελληνικής ομάδας ακόμη και για μετάλλιο θα πρέπει να έχουν ως αφετηρία μια νίκη σήμερα (15:00, ΕΡΤ Sports, ενημέρωση από ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) απέναντι στο Μαυροβούνιο στη Ναντζίνγκ.

Αποστολή στην Κίνα, Χρήστος Ρομπόλης

Ανήμερα της επετείου 13 ετών από το θαύμα της Σαϊτάμα και τη νίκη επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ, η Εθνική θέλει να βάλει το πρώτο θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτίσει τα όνειρά της στην Κίνα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει ετοιμάσει την ομάδα του με όλα της τα όπλα, καθώς πλέον και ο Κώστας Σλούκας μετρά τρεις γεμάτες μέρες προπονήσεων με την ομάδα, από τη στιγμή που ενσωματώθηκε ξανά.

Το Μαυροβούνιο δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα, πιθανώς να πρόκειται και για το δεύτερο φαβορί του έκτου ομίλου και διαθέτει αρκετά καλό υλικό στην παρθενική του παρουσία στη διοργάνωση. Ξεχωρίζουν οι δίδυμοι πύργοι Νίκολα Βούτσεβιτς (All Star στο ΝΒΑ με το Ορλάντο) και Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (από τους κορυφαίους ψηλούς στην ACB με τη Βαλένθια), ενώ υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι παίκτες στις υπηρεσίες του Ζβέζνταν Μίτροβιτς.

Η ελληνική ομάδα είναι προετοιμασμένη για έναν αντίπαλο που θα την παίξει σκληρά, στο όριο του φάουλ, που θα προσπαθήσει να τη φρενάρει και θα προτιμήσει το σετ παιχνίδι δίνοντας έμφαση στους ψηλούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

5ος Όμιλος
Τουρκία-Ιαπωνία 11:30
Τσεχία-ΗΠΑ 15:30

6ος Όμιλος
Νέα Ζηλανδία-Βραζιλία 11:00
Ελλάδα-Μαυροβούνιο 15:00

7ος Όμιλος
Δομινικανή Δημοκρατία-Ιορδανία 11:30
Γαλλία-Γερμανία 15:30

8ος Όμιλος
Καναδάς-Αυστραλία 10:30
Σενεγάλη-Λιθουανία 14:30

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x