Ευρώπη

«Πέταξε» στους «16» του Champions League το Περιστέρι!

Το Περιστέρι «λύγισε» την Μπάμπεργκ με σκορ 78-75 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στους «16» του Basketball Champions League.

Έγραψε ιστορία στην επιστροφή του στην Ευρώπη το Περιστέρι.

Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων λύγισε την Μπάμπεργκ (78-75) και προκρίθηκε στους «16» του Basketball Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γκρέι που πέτυχε φοβερό κάλαθι στα 12 δεύτερα πριν το φινάλε, δίνοντας το προβάδισμα στο Περιστέρι, ενώ ο Μόζες με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ένα κουβάρι έγιναν παίκτες, τεχνικό επιτελείο και οπαδοί, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με... ορμή μπήκε στο ματς το Περιστέρι, βρέθηκε να προηγείται 9-0 μετά από δυόμιση λεπτά αγώνα. Ένα γρήγορο 13-5, όμως, της Μπάμπεργκ έφερε το σκορ στον πόντο (14-13) αλλά στη συνέχεια το Περιστέρι ξέφυγε ξανά, φτάνοντας τη διαφορά στο +10 (23-13), με τον Χάρις να το παίρνει πάνω του για τους φιλοξενούμενους και την περίοδο να κλείνει με σκορ 23-18. Η διαφορά στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου δεν άνοιγε περισσότερο από επτά πόντους, το σκορ ήταν κοντά αλλά οι γηπεδούχοι με ένα νέο ξέσπασμα έφυγαν στο +8 (41-33) αλλά και πάλι οι Γερμανοί κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά και να κλείσουν το ημίχρονο στο... μισό καλάθι (41-40).

Το Περιστέρι συνέχιζε να κρατάει το προβάδισμα στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση. Όχι απλά πήραν πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ (49-50), ενώ άνοιξαν τη διαφορά στους έξι πόντους (50-56) αλλά το προβάδισμα άλλαξε για ακόμη μια φορά και οι γηπεδούχοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο στο +1 (59-58). Ομπάσοχαν και ΜακΛιν πέρασαν τους Γερμανούς μπροστά στο σκορ, το προβάδισμα εναλλασόταν διαρκώς και βλέπαμε ματσάρα.

Το τρίποντο του Λι στα τρία λεπτά πριν το φινάλε έστειλε την Μπάμπεργκ στο +3 και κάπου εκεί ο Γκρέι βγήκε μπροστά. Με καλάθι και φάουλ το έφερε στα ίσα (75-75), ενώ 12 δεύτερα πριν το φινάλε ο ίδιος παίκτης με φοβερό τζαμπ-σουτ, έγραψε το 77-75. Μια εξαιρετική άμυνα στη συνέχεια, 1/2 βολές από τον Μόζες και το άστοχο τρίποντο του Τέιλορ από τη μία μπασκέτα στην άλλη, διαμόρφωσαν το σκηνικό και το τελικό 78-75 με τους Περιστεριώτες να πανηγυρίζουν την πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x