Εξοργισμένος από την απόφαση της Βίρτους Μπολόνια να αφήσει το Basketball Champions League της FIBA για να μετακομίσει στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της Ευρωλίγκας, το Eurocup, δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τζάνι Πετρούτσι.

«Είμαι απογοητευμένος και νιώθω προδομένος από τη Βίρτους Μπολόνια. Με το να σπάσει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει για να παίξει στο BCL, έδωσαν χαστούκι στη FIBA και την ομοσπονδία μας. Πέρσι για να επιστρέψουν στην Ευρώπη πήραν wild card με τη βοήθειά μας. Πήραν wild card και για δεύτερη σεζόν και 1 εκατ. ευρώ ως πριμ κατάκτησης του BCL, αλλά τώρα αποφάσισαν να παίξουν στο Eurocup. Η απόφασή τους είναι πολύ κακή για την εικόνα της ομοσπονδίας μας και ντροπή για το σύστημα του μπάσκετ. Μάλιστα θα συγκαλέσω συμβούλιο για να επαναξιολογήσουμε την αίτησή μας να φιλοξενήσουμε όμιλο στο επόμενο Ευρωμπάσκετ», τόνισε στην «Gazzetta dello Sport».

Στο ερώτημα αν θα λάβει κάποια μέτρα εναντίον της Βίρτους ως ομοσπονδία, απάντησε: «Όχι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι απέναντι στις αποφάσεις των ομάδων. Είναι θέμα της FIBA να προστατευτεί από μόνη της».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ