Euroleague

Πιο «ανθρώπινο» το καλεντάρι της Ευρωλίγκας με παρέμβαση της Ένωσης Παικτών

Η Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας έκανε μια σημαντική παρέμβαση.

Τα πρώτα θετικά δείγματα της δουλειάς που γίνεται από την Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας (ELPA) έγιναν ορατά. Οι μέτοχοι της Ευρωλίγκας στη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα στο Μιλάνο έλαβαν σοβαρά υπόψη τις προτάσεις που έγιναν από τους παίκτες για μια σειρά από ζητήματα, όπως τη συνέπεια στις πληρωμές, την ευκολία στις μετακινήσεις, τον χρονικό περιορισμό σε προπονήσεις και προετοιμασίας, αλλά κυρίως στο καλεντάρι της Ευρωλίγκας για να γίνει πιο «ανθρώπινο».

Όπως έκανε γνωστό η ELPA, μετά τη δική της παρέμβαση ο αριθμός των διπλών αγωνιστικών (ή… διαβολοβδομάδων) τη νέα σεζόν, που η κανονική περίοδος θα περιλαμβάνει 34 αγωνιστικές, μειώθηκαν από τις εννιά στις επτά. Παράλληλα, η κανονική περίοδος θα αρχίσει μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 3-4 Οκτωβρίου, ενώ τα playoffs μια εβδομάδα αργότερα, στις 21 Απριλίου, όπως και το Final Four, στις 22 με 24 Μαΐου.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στις διαβολοβδομάδες, το σύστημα θα αλλάξει και έτσι δύο από τις επτά θα περιλαμβάνουν διπλά ματς εντός ή διπλά ματς εκτός έδρας, με τα δεύτερα να επιλέγονται έτσι ώστε να μην είναι μεγάλες οι μετακινήσεις.

Ενισχυμένες αποδόσεις* από το Pamestoixima.gr στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μάντσεστερ Γιουν. με σκορ 0-1 ή 0-2 ή 1-2. *Όροι και προϋποθέσεις.

Advertisement

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x