Μουντομπάσκετ 2023

Πήρε το ντέρμπι και θα παίξει τα ρέστα της κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο η Τυνησία!

Θρίαμβος για την Τυνησία στο σημαντικότερο ματς της, μέχρι το επόμενο. Η παρέα του Μεζρί, υπερκέρασε το εμπόδιο του Ιράν με 79-67 και οδεύει σε τελικό πρόκρισης κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο.

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, η Τυνησία αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη, επικράτησε του Ιράν πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 79-67 και παρέμεινε ζωντανή στην υπόθεση-πρόκριση.

Με το πέρας του πρώτου πεντάλεπτου, οι Αφρικανοί επέβαλαν την υπεροχή τους, έτρεξαν ένα σερί 9-0 και έκλεισαν την περίοδο στο +10 (29-19), με μπροστάρηδες τους Μπεν Ρομντανέ (9π.) και Μεζρί (11π. με 3/4 τρίποντα).

Οι Ιρανοί προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο ματς καθ’ όλη την διάρκεια της δεύτερης περιόδου, όμως η διαφορά έμενε σταθερά πάνω από τους επτά πόντους, δια χειρός Αμπάντα και Ρολ, οι οποίοι εκτελούσαν πίσω από τα 6.75 μ., κάθε φορά που η παρέα του Χαντάντι έδειχνε απειλητική. Το 44-35 του πρώτου ημιχρόνου αποτελούσε προάγγελο για τη συνέχεια.

Οι παίκτες του Μάριο Πάλμα μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος, ανέβασαν την διαφορά μέχρι και το +15 (58-43), με τον Μεζρί να κάνει πάρτι κάτω από τα καλάθια. Όλα αυτά μέχρι το 27ο λεπτό.

Η μέτρια απόδοση του Χαντάντι φάνηκε να επηρεάζει το Ιράν, το οποίο έφερε το ματς στο -5 με ένα σερί 15-5 στο μεταίχμιο τρίτης και τέταρτης περιόδου.

Οι Τυνήσιοι, παρότι έδειχναν τεράστια αδυναμία στην διάσπαση της ιδιόμορφης ζώνης 2-3 που εφάρμοσαν οι Ιρανοί, βρήκαν στο πρόσωπο του Ελ Μαμπρούκ την απάντηση που έψαχναν.

Ο 32χρονος σούτινγκ γκαρντ με δύο σουτ-μαχαιριά στην καρδιά, έστειλε τη διαφορά ξανά σε διψήφιες τιμές και έπειτα παρέδωσε τη σκυτάλη στον Μάικλ Ρολ, που μηδένισε τις όποιες ελπίδες νίκης είχαν οι Ασιάτες.

Το σύνολο του Πάλμα έφτασε εντέλει στο 79-67, έκανε το 1-1 και πάει να παίξει τα ρέστα του στον τελικό πρόκρισης με το Πουέρτο Ρίκο.

Από την άλλη, οι Ιρανοί έμειναν χωρίς νίκη και λογικά θα τερματίσουν στην τελευταία θέση του ομίλου, καθώς την Τετάρτη αντιμετωπίζουν την Ισπανία.

Από τους νικητές διακρίθηκε πάλι ο Σαλά Μεζρί, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ. Από κοντά οι Ρολ και Μπεν Ρομντανέ, που σταμάτησαν στους 18 και στους 16 πόντους αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, ο Χαντάντι τελείωσε με double-double (13 πόντοι και 11 ριμπάουντ), ενώ εξαιρετικός ήταν ο Γεραμισπόρ, ο οποίος σταμάτησε στους 18 πόντους με 9/13 δίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 44-35, 59-48, 79-67





Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x