Euroleague

Πιτίνο: «Ευχαριστημένος για το πρώτο μέρος, ιδιαίτερα απογοητευμένος με το δεύτερο»

Στο πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο απέδωσε ο Ρικ Πιτίνο την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ζαλγκίρις, με τον έμπειρο κόουτς να κρατά όμως την εικόνα του πρώτου μέρους.

Χωρίς πειθαρχία εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός και έτσι το πλήρωσε με την ήττα από τη Ζαλγκίρις, σύμφωνα με τον Ρικ Πιτίνο.

«Τρομερή ατμόσφαιρα, τρομερό γήπεδο. Ήταν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο από την ώρα που έχω έρθει. Κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, παίξαμε καλά στην άμυνα. Μετά είδαμε γιατί χάνουμε τα παιχνίδια στο δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε κακές πάσες, δεν τηρήσαμε τους ρόλους στην επίθεση. Οι παίκτες μας έδειξαν πως έπαιξαν χωρίς πειθαρχία κάποιες στιγμές. Πρέπει να μάθουμε πως να γυρίζουμε τα παιχνίδια εκτός έδρας και να κερδίζουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πρώτο μέρος και ιδιαίτερα απογοητευμένος με το δεύτερο», δήλωσε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο και συμπλήρωσε:

«Κάναμε λάθη επιθετικά. Προσπαθήσαμε να παίξουμε σε post καταστάσεις μακριά από την ρακέτα και αυτό δεν μπορεί να δουλέψει σε μία ομάδα όπως αυτή. Στο πρώτο μέρος δημιουργήσαμε τις καταστάσεις που έπρεπε, στο δεύτερο μας οδήγησαν σε παγίδες και σε σουτ, που δεν είναι το δυνατό μας σημείο. Γυρίσαμε σε αυτά που αναγκάζουν αυτή την ομάδα να χάνουν εκτός έδρας. Ήταν ακόμα ένα μάθημα, θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε στα επόμενα παιχνίδια».

Για το τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο: «Τους έσπρωξαν στο ζωγραφιστό, αλλά μετά το κάναμε αυτό μακριά από τη ρακέτα. Εσύ το αναγνώρισες αυτό, αλλά οι παίκτες μου όχι! Όταν πας στα αποδυτήρια, να τους το πεις σε παρακαλώ! Είμαι εντυπωσιασμένος με τους ανθρώπους εδώ, τρομερές εγκαταστάσεις. Έχω δει λίγα πράγματα σαν αυτό εδώ! Αγαπάτε το μπάσκετ, το πνεύμα σας είναι εξαιρετικό».

Για να καταλήξει ο έμπειρος κόουτς: «Θα γίνουμε υγιείς, θα βελτιωθούμε. Θέλουμε το επίπεδο μας να συμβαδίζει με το πνεύμα των φιλάθλων μας. Είδαμε ανθρώπους να οδηγούν έξι μέρες για να έρθουν να μας δουν. Θα μπει στην ομάδα και ο Πέιν, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα στο σουτ. Ευχαριστώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x