NBA

Πιτίνο: «Προσπάθησα να πείσω τους Νικς να επιλέξουν τον Μίτσελ το 2017»

Στο… κενό έπεσε η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Ρικ Πιτίνο να πείσει του Νικς να επιλέξουν τον Ντόνοβαν Μίτσελ στο ντραφτ του 2017, όπως αποκάλυψε ο κόουτς του Παναθηναϊκού σε συνέντευξή του.

Μία σημαντική αποκάλυψε έκανε ο Ρικ Πιτίνο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό των ΗΠΑ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αποκάλυψε τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε να πείσει τους Νικς να επιλέξουν στο ντραφτ του 2017 τον Ντόνοβαν Μίτσελ, τον οποίο είχε παίκτη στο κολέγιο του Λούιβιλ (2015-17).

Ωστόσο, η ομάδα της Νέας Υόρκης απέρριψε την πρότασή του αυτή, επιλέγοντας τελικά στο νούμερο «8» τον Γάλλο γκαρντ, Φρανκ Ντιλικινά.

Πάντως, όπως φαίνεται οι Νικς έκαναν πολύ μεγάλο λάθος, καθώς ο 23χρονος γκαρντ αυτή την στιγμή συγκαταλέγεται στα αστέρια του ΝΒΑ, κάνοντας... όργια ως ο ηγέτης των Γιούτα Τζαζ.

«Προσπάθησα να πείσω τους Νικς να επιλέξουν τον Μίτσελ, αλλά τότε μου είπαν ότι δεν μπορούσαν τον πάρουν σε τόσο υψηλό νούμερο (σ.σ. στο 8). Ήξερα ότι ο Ντόνοβαν θα γινόταν αστέρι της λίγκας, γιατί πάντα πίστευα ότι μπορεί να παίξει στον άσο. Μπορεί να παίξει πικ εν ρολ; Χωρίς αμφιβολία. Μπορεί να δημιουργήσει χώρους για τα σουτ των συμπαικτών του; Χωρίς αμφιβολία. Γι’ αυτό, πάντα ήξερα ότι μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις. Είναι μία μοναδική προσωπικότητα», δήλωσε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο στο «SiriusXM NBA Radio» και πρόσθεσε:

«Αρκετές ομάδες προσπέρασαν τον Μίτσελ, γιατί δεν πίστευαν ότι μπορεί να παίξει ως πόιντ γκαρντ. Είχαν αμφιβολίες για διάφορα πράγματα. Ο Ντόνοβαν είναι εργάτης. Θα πάει στο γήπεδο και θα τελειοποιήσει αυτό που πρέπει. Δεν είναι εγωιστής, αλλά θέλει να είναι ο καλύτερος. Του έχει μείνει απωθημένο από το λύκειο, καθώς είχε επιλεγεί 55ος αντί να ήταν στο Top 10 ή Top 15 και γι’ αυτό θέλει να αποδεικνύει πως πρέπει να συγκαταλέγεται στους καλύτερους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x