Ευρώπη

Ποτσέκο: «Είδα ΝΒΑ τώρα στην καραντίνα και ήθελα να κάνω… εμετό»

Εντελώς αντίθετο με τα μπασκετικά «πιστεύω» του Τζαμάρκο Ποτσέκο είναι το ΝΒΑ, όπως δήλωσε ο προπονητής της Σάσαρι.

Κάθε άλλο παρά φίλος του ΝΒΑ είναι ο Τζαμάρκο Ποτσέκο.

Ο κόουτς της Σάσαρι μίλησε σε Μέσο της Ιταλίας και τόνισε πως το θέαμα στον «μαγικό κόσμο» του προκαλεί περισσότερο… αναγούλα, παρά ενθουσιασμό, ωστόσο από την άλλη δήλωσε μετανιωμένος που ως παίκτης είχε πει «όχι» στους Ράπτορς, το 2001.

«Γενικά, η φιλοσοφία που έχω γύρω από το μπάσκετ είναι το τρίποντο. Το πρώτο και καλύτερο είναι να κάνεις τις λιγότερες αλλαγές που μπορείς στην ομάδα και βάσει των οικονομικών σου δυνατοτήτων να διατηρείς όσο μπορείς τους παίκτες, καθώς μία ομάδα γίνεται καλύτερη όταν οι παίκτες είναι καιρό μαζί. Το δεύτερο είναι να προσπαθώ να έχω μία ευρωπαϊκή και ιταλική ταυτότητα, γιατί χωρίς αμφιβολία το μπάσκετ που παίζουμε εδώ, είναι εντελώς διαφορετικό με αυτό στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, πίεσα τον εαυτό να παρακολουθήσει ΝΒΑ για να βελτιωθώ, αλλά στο τέταρτο ματς που είδα, ένιωσα ότι ήθελα να κάνω… εμετό. Όλα είναι τόσο όμορφα, λαμπερά και εκπληκτικά, αλλά αυτό δεν είναι το μπασκετικό μου στιλ. Το τρίτο είναι το παιχνίδι στο λόου ποστ, καθώς βοηθά στην επίθεση και είναι σημαντικό στην άμυνα», δήλωσε αρχικά ο Τζαμάρκο Ποτσέκο στην εκπομπή «A Better Basketball» και στην ερώτηση για το στιλ μπάσκετ που του αρέσει.

Στη συνέχεια, ο προπονητής της Σάσαρι ερωτήθηκε για το αν έχει μετανιώσει για κάτι στην καριέρα του: «Θυμάμαι το 2001 είχα παίξει σε ένα summer league με τους Ράπτορς και στο πρώτο ματς είχα παίξει πάρα πολύ καλά, όπου οι εκπρόσωποί μου ετοίμαζαν συμβόλαιο με την ομάδα του Τορόντο. Είχα και πόνους στην πλάτη τότε. Με κάλεσαν στο καμπ των βετεράνων και μου είπαν ότι υπήρχαν 2-3 κενές θέσεις. Δεν ήταν σίγουρη η θέση, αλλά μέσα από τις προπονήσεις είχα 50% πιθανότητες με τον Κάρλος Αρόγιο για μία θέση. Αλλά, στη Βαρέζε ήταν καλά και είχα ένα εξαιρετικό συμβόλαιο, το οποίο μου απέφερε αρκετά χρήματα. Έτσι, αποφάσισα να μην ρισκάρω. Αυτό είναι κάτι που με κάνει να μετανιώνω μέχρι σήμερα, γιατί προτίμησα τα χρήματα από το όνειρό μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x