Euroleague

Πρίντεζης στο sportfm.gr: «Ακόμα έξι… τελικοί»

Θέμα εγωισμού, αντίδρασης και μη αποπροσανατολισμού λόγω των προβλημάτων της Μακάμπι ήταν η νίκη του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ, όπως δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης στο sportfm.gr.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μία ακόμα εκτός έδρας νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα, αφού η Μακάμπι δε μπόρεσε να μπει εμπόδιο στις βλέψεις του για ένα ακόμα βήμα προς το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Ο Γιώργος Πρίντεζης, για ένα ακόμα βράδυ ήταν ακρογωνιαίος λίθος για τους «ερυθρόλευκους» και μίλησε στο sportfm.gr στα αποδυτήρια του «Γιαντ Ελιάου» για τη νίκη απέναντι στην «ομάδα του λαού» και την πρόοδο που έκανε η ομάδα απέναντι σε σύνολα που παίζουν μπάσκετ… αλάνας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απουσία του Βασίλη Σπανούλη, την εικόνα του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση και το αν είναι τόσο κοντά ο στόχος του πλεονεκτήματος, επισημαίνοντας πως το σημαντικότερο για την ομάδα είναι πως εκτός του ότι παίζει καλά, έχει σταθερότητα και αντιδρά πάντα μετά από ήττα.

Συνέντευξη στον Νίκο Ζέρβα:

-Ποια θεωρείς πως ήταν η πιο δύσκολη δουλειά σήμερα; (σ.σ. χθες) Να παίξετε σύμφωνα με τις δυνατότητές σας, ή να βγάλετε από το μυαλό σας τις απουσίες της Μακάμπι;

«Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να μείνεις συγκεντρωμένος όταν ξέρεις πως ο αντίπαλος δε θα έχει τόσο σημαντικούς παίκτες στη διάθεσή της. Η Μακάμπι όμως, ξέχωρα από το γεγονός πως δε τα έχει πάει καλά φέτος, έχει πολλούς παίκτες με ταλέντο που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Ήταν και θέμα εγωισμού να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο, γιατί θέλαμε πολύ να νικήσουμε και να αντιδράσουμε και για την ήττα από τη Φενέρ την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και για το ότι χάσαμε στο ΣΕΦ από τη Μακάμπι στον πρώτο γύρο».

-Δείξατε πως αποκτάτε ολοένα και περισσότερη ισορροπία στο να παίζεται καλή άμυνα και ταυτόχρονα να είστε παραγωγικοί. Είναι κάτι που κρατάτε εκτός από τη νίκη στο Τελ Αβίβ;

«Εκμεταλλευτήκαμε σε μεγάλο βαθμό το γεγονός πως η Μακάμπι δεν είναι η πιο… φανατική ομάδα στο να παίζει άμυνα. Κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα, βρήκαμε καλά σουτ και βάλαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Ασφαλώς ρόλο έπαιξε και η άμυνα, αλλά αυτό μπορώ να πω πως είναι το δυνατό μας κομμάτι. Είναι αλληλένδετα για να μπορέσεις να πετύχεις και νομίζω πως ναι, έχουμε καταφέρει να είμαστε όλο και πιο ισορροπημένοι στις δύο πλευρές του παρκέ».

-Σε παιχνίδια με ομάδες όπως η Μακάμπι που παίζουν λίγο… άναρχα και ατομικά, είχατε φέτος πολλά προβλήματα. Είναι ένα βήμα προόδου το ότι απόψε δεν κινδυνέψατε;

«Όπως κάθε ομάδα, έτσι και εμείς έχουμε θετικά και αρνητικά. Έχουμε όντως θέματα όταν ο αντίπαλος παίζει έτσι, αλλά πάντα κάνουμε την αυτοκριτική μας, το γνωρίζουμε και δουλεύουμε για να το βελτιώσουμε. Παρά τις απουσίες της η Μακάμπι είχε και σήμερα παίκτες που λατρεύουν το ένας εναντίον ενός και νομίζω πως σήμερα πήγαμε αρκετά καλά».

-Μία ακόμα νίκη χωρίς τον Σπανούλη, ένα ακόμα… παράσημο για την ομαδική δουλειά που γίνεται και την ψυχολογία των παιδιών που δεν έχουν την ίδια εμπειρία με εσάς;

«Όταν λείπει ένας παίκτης σαν τον Βασίλη, γενικότερα συσπειρώνεσαι και θέλεις να δίνεις το κάτι παραπάνω για να καλύψεις την απουσία του που δεν είναι εύκολο. Σε ένα-δύο παιχνίδια μπορεί να γίνει, αλλά σε βάθος χρόνου και όταν η μπάλα θα… καίει τον χρειαζόμαστε πολύ. Εύχομαι να γυρίσει πίσω γρήγορα και απόλυτα υγιής, γιατί η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πόσο “δεμένη” ομάδα είναι και είναι σημαντικό που τα νέα παιδιά ή οι ξένοι παίκτες που ήρθαν φέτος να κερδίζουν αυτοπεποίθηση μέσα από αυτά τα παιχνίδια χωρίς την.. σιγουριά που δίνει πάντα η παρουσία του Σπανούλη».

-Μετά την ήττα της Ρεάλ και σε συνδυασμό πως διατηρείται μία σχετική απόσταση ασφαλείας από την Φενέρ και κυρίως από τον Παναθηναϊκό, θεωρείς πως το πλεονέκτημα έδρας είναι στα χέρια σας;

«Όλα αυτά θα τα δούμε στο τέλος. Τώρα έχουμε δύο αγώνες στην έδρα μας με Νταρουσάφακα και Γαλατάσαραϊ στις οποίες όπως και με τη Μακάμπι υπάρχει το “πρέπει”. Νομίζω πως φέτος πάμε πάρα πολύ καλά, παίζουμε όμορφα, έχουμε δείξει σταθερότητα και παρότι είναι μία μεγάλη χρονιά με πολλά ταξίδια και τραυματισμούς που έχουν δημιουργήσει πολλές ανατροπές στη διοργάνωση, μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάνει… κοιλιά. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα γι’ αυτό. Και στους προπονητές και στον γυμναστή μας. Βλέπουμε πως μπορεί να κάνουμε μία ήττα, αλλά αμέσως αντιδράμε. Δεν έχει γίνει δεύτερη ή τρίτη συνεχόμενη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά συνεχίζουμε. Έχουμε ακόμα έξι τελικούς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x