Ευρώπη

Πρίφτης: «Κάναμε φρικτό παιχνίδι»

Σκληρή αυτοκριτική από τον Δημήτρη Πρίφτη, που χαρακτήρισε φρικτή την εμφάνιση του Άρη, ο οποίος έχασε το ματς και τη διαφορά απέναντι στην Μπουντούτσνοστ.

Πάρα πολλά παράπονα από την ομάδα του είχε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τη συντριβή του Άρη από την Μπουντούτσνοστ, που όχι μόνο κέρδισε, αλλά υπερκάλυψε κατά ένα πόντο και το -18 του πρώτου αγώνα.

«Συγχαρητήρια στην αντίπαλό μας. Από την πλευρά μας κάναμε φρικτό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο και πιο συγκεκριμένα στην πρώτη περίοδο. Κάναμε σοβαρό προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, αντιδράσαμε παίξαμε με πολλές διαφορετικές άμυνες και είχαμε καλύτερη κίνηση στην επίθεση. Πετύχαμε κάποια καλάθια. Είναι κρίμα για την προσπάθεια που κάναμε στο δεύτερο μέρος το ότι δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την διαφορά του πρώτου αγώνα. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα, έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε λίγες μέρες», τόνισε ο προπονητής του Άρη.

«Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό. Είναι ένας συνδυασμός ενέργειας και συγκέντρωσης, καθώς και μεγάλης αποφασιστικότητας του αντιπάλου. Όλα αυτά αποτέλεσαν τα στοιχεία που μας έκαναν να έχουμε αυτή την πολύ κακή συγκομιδή επιθετικά. Λέμε πάντα πως όταν δεν είσαι παραγωγικός στην επίθεση , πρέπει τουλάχιστον να κρατήσεις την άμυνά σου σε κάποια δεδομένα. Είχε και η αντίπαλός μας καλά σουτ και ξεμαρκάριστα, αλλά και υπό πίεση μερικές φορές. Θεωρώ πως έπαιξαν πολύ πιο δυνατά από εμάς στο πρώτο δεκάλεπτο και για αυτό δυστυχώς υπήρχε αυτή η εικόνα. Φυσικά και είμαστε αδικαιολόγητοι για αυτό το πράγμα και θα πρέπει να μην το επαναλάβουμε», πρόσθεσε.

«Συνειδητά δεν θεωρώ πως υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Υποσυνείδητα μπορεί κάποιοι παίκτες να το θεώρησαν πιο εύκολο, δεν ξέρω. Η ουσία είναι ότι η χαμηλή ενέργεια από πλευράς μας η χαμηλή συγκέντρωση και η μεγάλη αποφασιστικότητα της αντιπάλου μας ήταν τα αίτια αυτής της εμφάνισης. Γιατί στο συγκεκριμένο παιχνίδι αυτό που πρώτα έπρεπε να κάνουμε ήταν να ματσάρουμε την αναγκαιότητα της αντιπάλου μας για νίκη στο συγκεκριμένο ματς. Έπαιζε παιχνίδι νοκ άουτ. Εμείς σε αυτό, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος γιατί στο δεύτερο δεν έχω κανένα παράπονο, δεν το κάναμε. Στο πρώτο δεκάλεπτο έχει γίνει τόσο μεγάλη καταστροφή που ήταν πολύ δύσκολο να την καλύψουμε», συνέχισε.

«Είναι το παιχνίδι που έκανα στον πάγκο πιο πολλά πράγματα από όσα έχω κάνει σε οποιοδήποτε άλλο ματς. Παίξαμε ζον πρες, παίξαμε άμυνα με αλλαγές, κάναμε παγίδες, παίξαμε ζώνες κάναμε διάφορα πράγματα... Θεωρώ πως αγωνιστήκαμε με ψυχή στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δυστυχώς χάσαμε την διαφορά, ήταν πολύ άσχημο αυτό. Αναμφίβολα αυτό δυσκολεύει το έργο μας. Ο όμιλος είναι πολύ ρευστός το ξέρουμε. Δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να υποτιμήσεις κάποια ομάδα του ομίλου. Και η Μπούντουτσνοστ παίζει με εμπειρία. Εχει πολλούς καλούς παίκτες, έχει καλά διαβάσματα, οι παίκτες της βάζουν το κορμί τους και όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη κάνουν αυτό που πρέπει. Από το ημίχρονο και μετά, ίσως λίγο πριν άρχισα να σκέφτομαι την διαφορά. Η εικόνα μας στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πάρα πολύ κακή. Τους δώσαμε την δυνατότητα να χτίσουν μια εμπιστοσύνη και να βάλουν ακόμα και δύσκολα καλάθια. Ταυτόχρονα αφαιρέσαμε από τον εαυτό μας αυτοπεποίθηση και τα πράγματα εξελίχθηκαν δύσκολα συναισθηματικά για εμάς. Στο δεύτερο μέρος ουσιαστικά ασχολούμασταν μόνο για την διαφορά. Ισως εκεί που πήγε το παιχνίδι στους 12π. να πιστέψαμε για κάτι παραπάνω, αλλά ήταν μεγάλη η προσπάθεια και υπήρχε κούραση εκείνη την στιγμή. Ισως αν δεν δεχόμασταν ένα δύο καλάθια και βάζαμε ένα μακρινό σουτ ίσως να μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω. Αλλά δεν μπορούμε να συζητάμε τώρα κάτι τέτοιο. Το ματς τελείωσε στους 20 πόντους. Το πιο σημαντικό κομμάτι τώρα είναι το ψυχολογικό γιατί μια τέτοια ήττα κλονίζει την αυτοπεποίθησή σου. Ο αντίπαλός που έχουμε να αντιμετωπίσουμε έχει μια ιδιαίτερη αξία και δυναμική. Θα πρέπει πρώτα από όλα να μείνουμε ήρεμοι. Ζήσαμε και πέρυσι τέτοιες μεγάλες ήττες, ίσως και χειρότερες. Το βασικό συστατικό είναι η ηρεμία. Εμείς θα κάνουμε την δουλειά μας στο εσωτερικό της ομάδας και θα πάμε να παίξουμε και αυτό το παιχνίδι», κατέληξε.

Ανάλογα απογοητευμένος και ο Βασίλης Ξανθόπουλος. «Η αντίπαλός μας ήταν καλύτερη από εμάς, ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και το πήρε. Ήμασταν τραγικοί, όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Η φιλοσοφία μας είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια μέσα από την άμυνά μας. Σε αυτόν τον αγώνα δεν είχαμε στο πρώτο μέρος την καλή μας άμυνα και αυτός είναι ο λόγος που χάσαμε. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερη άμυνα, κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα και για αυτό σκοράραμε κάποια καλάθια. Δυστυχώς στο τέλος δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την διαφορά από τον πρώτο αγώνα και τώρα πρέπει πρώτα από όλα να σκεφτούμε τον αγώνα με την ΑΕΚ και μετά το ματς στην έδρα μας κόντρα στην Καζάν. Συνεχίζουμε, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Ελπίζω ο τραυματισμός του Άλεξ Μάριτς να μην είναι σοβαρός. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Δεν μπορούν σε κάθε παιχνίδι να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Στο συγκεκριμένο ματς επειδή δεν ήμασταν καλοί επιθετικά, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ στο πρώτο μέρος και δεν ακολουθήσαμε το πλάνο. Είχαν και οι αντίπαλοί μας τρομερή ευστοχία. Εγώ θέλω να σταθώ στο ότι όλοι οι παίκτες και οι προπονητές είπαμε στο ημίχρονο ότι μπορεί να χάνουμε με τόσους πόντους αλλά θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για τους εαυτούς μας. Για να βελτιώσουμε την εικόνα που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την διαφορά. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως είναι να είσαι παίκτης και να παίζεις όταν έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες έτσι. Εγώ κρατάω την αντίδραση που είχαμε και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που κάναμε μια τέτοια εμφάνιση. Στο -12, από όσο θυμάμαι ήταν ένα κλέψιμο δικό μου που πήγε αιφνιδιασμό. Δεν ξέρω αν ήταν καθαρό το φάουλ αλλά εκεί φάγαμε ένα τρίποντο. Και μετά στον αιφνιδιασμό φάγαμε άλλο ένα. Είχαν χάσει κάποια τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο οι αντίπαλοί μας. Δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζουν και εκείνοι μπάσκετ. Θεωρώ πως έτσι όπως πήγα το παιχνίδι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει την διαφορά. Είχαμε 2-3 λανθασμένες αποφάσεις στο τέλος. Είχαμε το μομέντουμ του παιχνιδιού και εκείνη την στιγμή θα έπρεπε να είχαμε καθαρό μυαλό, αλλά κάναμε κάποια λάθη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x