Euroleague

Πρόταση της Μαγιόρκα για την ολοκλήρωση Ευρωλίγκας και Eurocup

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η τελική τηλεδιάσκεψη για το μέλλον της Ευρωλίγκας, η Μαγιόρκα κατέθεσε πρόταση ολοκλήρωσης της σεζόν στις Βαλεαρίδες.

Μία ακόμα πρόταση για την διεξαγωγή των αγώνων, σε περίπτωση που αποφασιστεί σήμερα η ολοκλήρωση της σεζόν σε Ευρωλίγκα και Eurocup, έχει από το πρωί στο… συρτάρι της η διοργανώτρια αρχή.

Μετά τις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βελιγράδι, Κάουνας-Βίλνιους, Τελ Αβίβ και Κωνσταντινούπολη, την δική της υποψηφιότητα κατέθεσε και η Μαγιόρκα, θέλοντας να αξιοποιήσει το γεγονός πως το νησί έχει ελάχιστα κρούσματα κορωνοϊού. Γενικότερα, όλες οι Βαλεαρίδες είχαν ελάχιστα προβλήματα με τη νόσο και οδηγήθηκαν σε φάση από-κλιμάκωσης από τα μέτρα προστασίας μία εβδομάδα νωρίτερα απ’ ότι η υπόλοιπη Ισπανία.

Η πρόταση, κατατέθηκε σήμερα το πρωί και μεταξύ άλλων αναφέρει αρχικά: «Οι τρεις διοικήσεις των νησιών, ανέπτυξαν τις τελευταίες εβδομάδες μια κοινή προσπάθεια να παρουσιάσουν αυτήν την υποψηφιότητα με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας Μπάσκετ. Ο στόχος είναι τα Νησιά να φιλοξενήσουν ένα από τα κύρια αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, καθώς προσφέρουν όλες τις εγγυήσεις υγιεινή, οργανωτική, οικονομική και επιχειρησιακή για να οργανώσει μια εκδήλωση αυτών των χαρακτηριστικών».

Και συνεχίζει ως εξής: «Σε περίπτωση που επιλεχθεί η πρότασή μας, διαθέτουμε αθλητικές εγκαταστάσεις αποδεδειγμένης εμπειρίας και υψηλότερου επιπέδου, όπως το «Velodrom Illes Balears», θα τεθούν στη διάθεση της Ευρωλίγκα Μπάσκετ και το δημοτικό γυμναστήριο «Sports Son Moix» ως τόπους παιχνιδιού. Τέλος, ο δήμαρχος της Πάλμα, Χοσέ Χίλα, πιστεύει ότι: «για την Πάλμα είναι μια ευκαιρία να φιλοξενήσει τις δύο διοργανώσεις. Έχουμε μια υπέροχη πόλη που έχει την ικανότητα να φιλοξενήσει ένα συμβάν αυτών των διαστάσεων, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κάνουμε πραγματικότητα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x