Το ποσοστό του συμβολαίου που θα λάβουν οι παίκτες στην περίπτωση που επικυρωθεί η οριστική διακοπή της φετινής Α1, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη με τον ΕΣΑΚΕ, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΚ.

Μάλιστα, σε εκείνο που επέμενε περισσότερο ο Σύνδεσμος είναι να καταβληθεί στο ακέραιο που προβλέπεται να λάβουν οι χαμηλόμισθοι παίκτες.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

«Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ αντιπροσωπείας των ΠΣΑΚ και ΕΣΑΚΕ, με τους ιδιοκτήτες των 14 ομάδων της Basket League.

Ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών κατέθεσε τις προτάσεις του, οι οποίες αφορούν τα συμβόλαια των παικτών, σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Υπουργείο και την Ομοσπονδία, οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα.

Συζητήθηκε το ποσοστό που θα καταβληθεί στους καλαθοσφαιριστές, ενώ έγινε μεγάλη αναφορά στους αθλητές οι οποίοι είναι χαμηλόμισθοι και προτείναμε να πάρουν ακέραιο το συμβόλαιο τους.

Για πολλούς αθλητές υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης και όπως είναι γνωστό, το μπάσκετ έχει ημερομηνία λήξης.

Τέτοιου είδους συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά και με τη συμμετοχή όλων των φορέων, προκειμένου να βρίσκουμε λύσεις σε όλα τα εμπόδια που παρουσιάζονται και να ανταλλάζουμε ιδέες για την ανάδειξη του αθλήματος που αγαπάμε και υπηρετούμε.

Μην ξεχνάμε βέβαια τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε και ότι πάνω απ’ όλα βάζουμε υγεία μας. Το μπάσκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα
».